<>

 
 
 
Az Oakland és a Seattle baseballcsapata azonos divízióban küzd a rájátszásért. De vajon megéri megkockáztatni a hazai sikert a széria első összecsapásán?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.54

Oakland siker - megéri?

Az Oakland Athletics és a Seattle Mariners csapata is az Amerikai Liga nyugati csoportjában harcol a rájátszást érő helyekért, és az éjszaka folyamán az egymás elleni széria nyitómeccse következik. Az alábbiakból pedig kiderül, hogy vajon érdemes-e a hazaiak sikerére fogadni!

MLB alapszakasz


Oakland Athletics - Seattle Mariners kedd, 04:05 óra

Az Oakland 70 győzelemmel és 53 vereséggel áll jelenleg az Amerikai Liga tabellájának 5. helyén. Saját csoportjában mindössze második a társaság, de hátránya nem túl sok az éllovas Texas együttesével szemben, így akár még egyenes ágon is ott lehet majd a rájátszásban. Egyelőre azonban a Wild Card helyet foglalja el a gárda, és jelen állás szerint ki-ki meccset kell majd játszaniuk a keleti csoportban második Tampa Bay Rays csapatával. Persze még sok van hátra az alapszakaszból, és hátránya bőven ledolgozható!

Az idei szezonra nagyon jól összerakta a csapatot Bob Melvin, és a kilencszeres World Series győztes csapat idén ismét a csúcsra érhet - bár erről még korai lenne nyilatkozni, hiszen a rájátszásban még bármi lehet. Odahaza különösen erősnek tűnik a társaság 38-23 mérlegével és 253:230 pontarányával. Fontos statisztikai adat, hogy az A's kapta a Detroit mögött a legkevesebb pontot - tehát a védelme elég jól muzsikál idén a dél-nyugati csapatnak! Ez főként a kiválóan teljesítő dobóknak köszönhető: a kezdő dobók közül Griffin, Colon és Parker is remekel idén! A támadójátékot pedig olyan nevek vezetik, mint: Donaldson, Cespedes vagy épp Crisp és Lowrie! Az Oakland ráadásul egy fergeteges, 7-3-as Cleveland elleni győzelemről érkezik erre a derbire! A dobódombon majd az a Parker kezd majd, aki 146 inninget játszott eddig végig, és 3.87-es ERA mutatója is rendben van! Parker ráadásul meglehetősen jól ismeri a Seattle játékosait is, hiszen csak idén 66 alkalommal álltak már vele szemben, ez idő alatt pedig 13 ütést és 9 futást értek el ellene.

Tipp

Oakland Athletics - Seattle Mariners, Oakland Athletics (1.54)

A vendég tehát nem más, mint a csoport harmadik helyén tanyázó Seattle Mariner együttese. A gárda csoportbeli helyezése megtévesztő kicsit, hiszen az Amerikai Liga egészét nézve mindössze a 10. legjobb csapatról beszélünk. 57 győzelmet és 66 vereséget hozott eddig össze a Mariners, ráadásul rengeteg pontot érnek el ellenük: 579 kapott pontjuk a 4. leggyengébb védelemről árulkodik a ligában! A gárda számára nem sok esély maradt a rájátszásra a hátralévő fordulókban, hiszen a Texas és az Oakland is lényegesen nagyobb játékerőt képvisel náluk a csoportban. A Seattle idegenben nem teljesít annyira rosszul: 26 győzelme és 34 veresége utazásai során a 10. legjobb idegenbeli mutatót jelentik a ligában.

Pedig a csapatban két kiváló kezdő dobó is kiegyensúlyozottan teljesít meccsről meccsre: Iwakuma és Hernandez is hozza az eredményeket, ám a többiek valahogy nem az igaziak... A Mariners egyébként egy győztes meccsről érkezik ide, amelyet ráadásul a Texas otthonában arattak 4-3 arányban. Előtte azonban megalázó, 3-15 arányú vereséget szenvedtek, amely remekül mutatja a csapat sebezhetőségét. Ma este várhatóan Aaron Harang kezd majd a dobódombon vendég oldalon. Az ő eredményei nem a legszebbek: 107 inning alatt 69 futást és 20 hazafutást is elértek ellen, az 5.77-es ERA mutatója pedig elég lelombozó... Az Oakland játékosai idén 24 alkalommal néztek vele farkasszemet, ezalatt pedig 9 ütést és 5 futást értek el ellene.

Dobók

Jarrod Parker (OAK)

8 győzelem, 6 vereség 146 lejátszott inning 67 futás, 102 strikeout 3.87 ERA

Aaron Harang (SEA)

5 győzelem, 10 vereség 107.2 lejátszott inning 73 futás, 77 strikeout 5.77 ERA

Két nagy rivális csapat játszik tehát egymás ellen. A Seattle hosszú túráját folytatja ma este Oaklandben, míg az Athletics immáron zsinórban 7. meccse játszhat saját közönség előtt, az előző hatból pedig mindössze háromszor tudtak nyerni. A két együttes nagyon jól ismeri egymást, hiszen évről évre rengetegszer megmérkőznek. Idén már 13-szor feszültek egymásnak, melyből érdekes módon mindössze ötöt nyert meg az Oakland, nyolcszor pedig a Seattle diadalmaskodott. Ebben a felállásban hétszer játszottak idén, de mindössze háromszor nyert az Athletics...

Mondhatjuk tehát, hogy a Mariners tudja az ellenszerét az Oakland játékának, hiszen nem egyszer tréfálta már meg őket idén... Ezért azt javasoljuk, hogy óvatosan a tippekkel! Hazai sikerre számítunk, de mint láthatjuk az egymás elleni mérlegből: bármi megtörténhet. Véleményünk szerint az Athletics nem engedheti meg magának, hogy a Seattle szintjét képviselő csapatok ellen fontos meccseket bukjon el hazai környezetben! Többek közt tehát ezért fogadunk az Oakland győzelmére ma este!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!