<>

 
 
 
Profi tippelőknek felesleges magyarázni, mennyire hasznos dolog belelátni egy ország bajnokságának átigazolási nüanszaiba. Nézzük is át gyorsan, hogyan állunk a francia mercato finisében.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Lüktet a francia mercato - részletek

Profi tippelőknek felesleges magyarázni, mennyire hasznos dolog belelátni egy ország bajnokságának átigazolási nüanszaiba. Nézzük is át gyorsan, hogyan állunk a francia mercato finisében.

Igaz, hogy az európai bajnokságok már csaknem mind elrajtoltak, az átigazolási hisztéria még mindig lüktet a piacon. Érkezők, távozók, maradók - fussuk át egy kicsit, mi újság Franciaországban a játékospiacon.

A Monaco továbbra sem áll le

Hiába tudhatja magáénak a megbízható, profi kapust, Szubaszicsot, a l’ASM mégis sürgető szükségét érezte, hogy megszerezze az argentin válogatott Sergio Romerót. A Sampdoria kapusa hozzávetőlegesen 5 millió euróért érkezett kölcsönbe a csapathoz. A távozók közt van Ibrahima Touré, aki a Al-Nasr-hoz írt alá három évre - a tavaly 16 gólt szerző játékos transzfere 3,75 millió euróval gazdagítja a hercegség kasszáját.

Minden mozog a Toulouse-nál és a Montpellier-nél

A 2006 óta a csapatnál játszó Franck Tabanou elhagyja a Toulouse Football Clubot, hogy a Saint-Étienne-i zöldekkel vágjon neki az európai kupaszereplésnek. A Toulouse egy másik alapemberétől is megvált, a hétszeres válogatott Étienne Capoue a Tottenhamben folytatja Hugo Lloris oldalán. A támadósorban Alain Casanova edző viszont Martin Braithwaite-tal számolhat, aki a dán Esbjergből érkezett négy szezonra.

A Montpellier-nél az új kapitány kénytelen volt végignézni, ahogy Henri Bedimo a Lyonba, Gaëtan Charbonnier pedig a Reimsbe távozott - 3, illetve 4 évre.

További átigazolások:

Florian Marange elhagyja nevelőklubját, a Girondins de Bordeaux-t, és a friss első osztályos Crystal Palace-ban folytatja.

A hétszeres amerikai válogatott Alejandro Bedoya a FC Nantes-hoz érkezett meg frissen a svéd bajnok Helsingborgs-tól.

A Marseille Saber Khalifát igazolta az Eviantól, és cserébe Modou Sougout adta át.

Benoit Pedretti átszaladt az országon, és a Lille-beli két szezon után Korzikába vette az irányt az Ajaccióba.

Eleinte úgy tűnt hogy marad a Rhône-ban, végül mégis úgy döntött, hogy csomagol a qatari Al-Gharafába Lisandro Lopez – a portugál szépen búcsúzott a klubtól Gerland stadion-beli meccsen a Nizza ellen.

A Rennes-be viszont az U 20-as vb-döntős 21 éves támadó portugál Nelson Oliveira érkezik a Benficától.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!