<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Van miért bosszút állnia a Galatasaraynak

Az ősi rivális Fener vereséggel rajtolt, ennél nagyobb motiváció nem kell a bajnok Galatasaraynak. A Gaziantepspor lesz Drogbáék első áldozata?
Török bajnokság
Galatasaray-Gaziantepspor
Hétfő, 20:45

Meggyőző fölénnyel, tízpontos előnnyel szerezte meg a bajnoki aranyérmet a Galatasaray, és nem is lehet más a célja, mint a címvédés. Ehhez minden adva van Isztambulban, az együttes erős és összeszokott, óriási tervekkel fut neki az új idénynek. Fatih Terim gárdája minden poszton képes felmutatni néhány sztárt, a kapuban Muslera áll, hátul az elefántcsontparti Eboué és Hakan Balta igyekszik megfékezni a rohamokat, a középpályán többek közt Sneijder és Hamit Altintop robotol, elől pedig Elmandertől, Yilmaztól és mindenek előtt Drogbától várják a csodát.

Fő tippünk:
Galatasaray-Gaziantepspor, 1, hendikep -1 (1.75) - Betclic
Óvatosabbaknak:
Galatasaray-Gaziantepspor, Galata több, mint 1,5 gólt lő (1.33)

A Galata legutóbb 21-8-5-ös mutatóval lépett át a hazai mezőnyön, otthon 13-2-2 volt a mérlege, a gólkülönbsége pedig 38-17. A Gaziantepspor ellen Sabrira nem számíthat az edzői team, ám az ő kiesése aligha jelent megoldhatatlan problémát. Az már kellemetlenebb, hogy a bajnok a legutóbbi három hazai meccsén nem bírt a hétfő esti riválissal, két döntetlen mellett két éve 4-2-re nyert a Gaziantepspor. A forma ugyanakkor sima hazai sikert ígér. Nagyszerűen sikerült Drogbáék felpörgetése, a csapat csak a Napoli elleni tesztmeccset bukta, ugyanakkor legyőzte a Portót és az Arsenalt is. Ezt követően jött a Fenerbahce elleni Török Szuperkupa-csata, melyet - Kayseri városában - szokás szerint Drogba találata döntött el - a hosszabbításban.

Mindent elmond a két csapat lehetőségeiről, hogy amíg a Galata kerete 160 millió eurót ér, addig a Gaziantepsporé 27-et. Úgy véljük, a vendégcsapat legfeljebb az elmúlt három isztambuli mérkőzés forgatókönyvében bízhat, ám a már említett időszakos nyeretlenség kellően feltüzelheti a Terim-fiúkat. A vendégek egyébiránt a 10. helyen zárták a legutóbbi idényt, idegenben közepes teljesítményre voltak képesek, 4-8-5-ös mutatóval, 19-29-es gólkülönbséggel végeztek. A klub irányítói igyekeztek ugyan megerősíti a csapatot, ám az anyagi lehetőségek határt szabtak az elképzeléseknek: a francia másodosztályból szerződtetett támadó, Durak, vagy éppen a Köln második csapatából, a Regionalligából érkező német-török Karadeniz aligha fogja megváltani a világoz. Nagy esélyt látunk rá, hogy a szezont esztendeje is jól kezdő (négy győzelem, egy döntetlen) Galata ezúttal is gyorsan felpörög, és fölényesen elintézi hétfő esti riválisát.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!