<>

 
 
 
A New York számára kötelező a győzelem a gyengécske Toronto ellen az észak-amerikai baseball liga mai napján.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.65

Kötelező Yankees-siker

A Yankees tapad az élbolyhoz, és az elmúlt napokban fontos győzelmeket aratott rivális csapatok felett. A mai este folyamán a Toronto ellen folytathatják a kapaszkodást, lássuk mire mennek az MLB egyetlen kanadai csapata ellen!
MLB, alapszakasz
New York Yankees - Toronto Blue Jays
Kedd, 19:05 óra

A New York részéről emberfeletti teljesítményre lesz szükség annak érdekében, hogy az idei szezonban se maradjanak le a rájátszásról. Ugyanis 123 meccs elteltével mindössze az Amerikai Liga Kelet csoportjának 4. helyén áll a társaság 64-59 mérlegének köszönhetően. Nincs azonban veszve semmi, hiszen a harmadik helyezett Baltimore is látótávolságon belül van, és a Tampa-Boston kettős sem megfoghatatlan! De ehhez hozni kell a meccseket, és a mai egy olyan találkozó, ahol nem ronthat a bronxi csapat! Joe Girardi csapata nemrég a három meccses bostoni szériából két meccset elhozott győztesen, előtte az Angels elleni 4 meccsből hármat nyert meg a gárda, a Detroit ellen pedig két fontos győzelmet aratott! Ezek a sikerek nagyban köszönhetőek a visszatérő Alex Rodriguez-nek, aki nem csak támadásban, hanem a védelemben a harmadik bázison is kiváló játékosnak számít. Ott van továbbá a csapatban Suzuki, Gardner, Wells, Granderson is, valamint az az Alfonso Soriano, akit nemrég hoztak a Cubs-tól, és máris a hét játékosává választottak kiváló produkciója végett.

A Yankees egyébként otthon pozitív mérleget tud felmutatni: 34 győzelem és 27 vereség eddig, bár ez mindössze a 8. legjobb hazai mutató a ligában. A visszatérőknek köszönhetően megindult a csapat támadójátéka: az Angels ellen kétszer is 10 pont felett ütöttek, míg Bostonban egyszer 10, egyszer pedig 9 pontot értek el! A mai meccsen a Yankees hivatalos weboldala szerint Ivan Nova kezd majd a dobódombon, aki a szezon közepén került bele a rotációba, és egyre kiegyensúlyozottabban teljesít: 6 győzelem és 4 vereség szerepel a neve mellett, és a 2.99-es ERA mutatója is egészen jónak mondható! A dominikai dobó utoljára az Angels ellen otthoni meccsen lépett kezdőként pályára, melyet végül meg is nyertek a jenkik 11-3 arányban! A Toronto játékosait egyébként ismeri: idén 27-szer néztek vele farkasszemet, ez idő alatt pedig 11 ütést és 3 futást értek el ellene.

Fő tippünk:
NY Yankees - Toronto BJ, NY Yankees (1.65) - Betclic
Bátrabbaknak:
NY Yankees - Toronto BJ, Ázsiai hendikep -1.5 run NY Yankees (2.54) - Betclic
Megfontolandó:
NY Yankees - Toronto BJ, 7.5 run felett (1.80)

A vendég az a Toronto Blue Jays lesz majd, amely szintén az Amerikai Liga Kelet csoportjának tagja. Sokan titkos favoritnak tartották a csapatot, hiszen olyan nevek alkotják, mint: Bautista, Encarnacion, Lind vagy épp Davis, de említhetnénk a dobódombon Dickey-t is... Ehhez képest az eredmények idén sem jöttek: 57 győzelemmel és 67 vereséggel a csoport utolsó helyén kullognak, és gyakorlatilag nincs esélyük (vagy csak hatalmas szerencsével) a rájátszás elérésére... Idegenben 26-35 mérleget tudnak felmutatni, azonban a 274 kapott pont az utazásaik során soknak mondható... Nincs is jó formában a Blue Jays idegenben: habár Tampából elhoztak egy győzelmet, két meccsen kikaptak, valamint a nem túl acélos Seattle az egyik meccsen 9-7-re verte el őket. Egyébként a támadójátékkal nincs probléma: 562 pontot értek el eddig, mely a hetedik legtöbb a ligában!

A mai derbin várhatóan Esmil Rogers kezd majd a dobódombon, akivel nem sok sikerélménye volt eddig idén a csapatnak: 3 győzelem mellett hétszer vereséget szenvedett vele a társaság, és a 4.91-es ERA mutatója sem épp fényes... Ennek ellenére a Yankees támadóinak nem sok momentuma volt ellene: 20 ütéshez állás alatt mindössze 7 ütés és 1 futás a mérlege a New York csapatának ellene idén.

A Yankees Stadiumban egyébként idén hatszor feszültek egymásnak a felek, és meglepő módon mind a hat meccset megnyerte a New York! Érdekesség, hogy a mai este folyamán 6 órán belül kétszer is játszik egymás ellen a két együttes. 19:05 órakor a széria nyitómeccsén, majd magyar idő szerint éjjeli 1:05 órakor Phil Hughes vezetésével lép pályára a Yankees a Blue Jays ellen. Mi úgy gondoljuk, hogy a nyitó meccsen sikeresen veszi az akadályt a Yankees, és akár még 2-3 pontos különbséggel is tud majd nyerni, ha hozni tudja az elmúlt napokban mutatott támadójátékot. Ebből kifolyólag pontokat is várunk a meccstől, méghozzá legalább nyolcat!

 
 
  • 3eglerandrew2013augusztus20.22:17ÚjVálasz

    Joba Chamberlain dobál a 9. inning elején a hazaiak részéről, és máris ott az első kieső. A Yankees egyébként az előző inning végén egy SAC Fly-al növelte előnyét 8-4-re!

     
  • 2eglerandrew2013augusztus20.22:09ÚjVálasz
    Idézet: csaba77
    A 2.inning után NYY-Toronto 0-4.
    ...

    A 8. inning második felében immáron 7-4 a Yankees-nek. Ha minden jól megy, és a closing pitcher jól teljesít majd a jenkiknél, akkor minden tipp jöhet!

     
  • 1csaba772013augusztus20.19:59ÚjVálasz

    A 2.inning után NYY-Toronto 0-4.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!