<>

 
 
 
A macedón férfi kosárlabda-válogatott egy év alatt sokat gyengült, így Montenegro adhat is neki egy pofont.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Egy év alatt szétestek, kikaphatnak

A macedón férfi kosárlabda-válogatott egy év alatt sokat gyengült, így Montenegro adhat is neki egy pofont.
Férfi kosárlabda barátságos mérkőzés
Macedónia-Montenegro
vasárnap 20:00 óra

A tavalyi Európa-bajnokság 21. és 17. helyezettjének mérkőzése, előbbi 1-4-es mérleggel, utóbbi 2-3-assal zárt. A két csapat nagyjából azonos erőt képvisel, jóval a magyar felett jár, és nemzetközi szinten is ismert játékosokkal rendelkezik. A 2013-as Eb-n találkoztak, akkor egy rendkívül kiélezett mérkőzésen, kérdéses bírói döntések közepette Montenegro egy ponttal győzött.

Macedónia-Montenegro, 2, -2,5 pont (1,85)

Papíron talán Macedónia lenne az erősebb, ám három kulcsember kivált a nemzeti csapatból az elmúlt egy éven, így az NBA-ben egészen jó szezont futó center, Pero Antic, egy másik center, Todor Gecsevszki, az irányító Bo McCalebb és egy másik rutinos irányító, Ilievszki. Ezen kívül akad még két sérült, tehát a hazai keret darabokban áll.

Montenegro legnagyobb sztárjai az NBA-ben szereplő Nikola Vucevic, illetve Nikola Pekovic, de rajtuk kívül akad számos hangzatos légiós is, tehát elég ütős keret állt össze. Hasonló kiáramlás nem történt, mint a másik oldalon, sokkal jobb és versenyképesebb tehát a névsor.

Egyik csapat sem vesz részt az őszi világbajnokságon, helyette az augusztus 10. körül kezdődő Eb-selejtezőkre készülnek. Jelen állás szerint a montenegróiak sokkal jobb állapotban vannak, Macedónia sztárjai nélkül aligha lesz versenyképes. Emiatt fogadunk a 2-esre, amelynek szorzója csökken is.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!