<>

 
 
 
A lengyel élvonal 2. fordulójának zárómeccsén a tavalyi 5. Wisla fogadja az előző szezonban alsóházban célba érő, nyáron jelentősen meggyengült Piast Gliwice együttesét.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.70

Nyáron meggyengült, így Krakkóban veretjük!

A lengyel élvonal 2. fordulójának zárómeccsén a tavalyi 5. Wisla fogadja az előző szezonban alsóházban célba érő, nyáron jelentősen meggyengült Piast Gliwice együttesét.
Lengyel bajnokság
Wisla Krakkó - Piast Gliwice
Hétfő, 18:00 óra

A Wisla számára egyértelműen csalódás volt, hogy nem tudott tavaly harcba szállni a bajnoki címért és mindössze az 5. helyre futott be a végelszámoláskor. Idén egyértelmű cél a dobogó, de lehetőség szerint a bajnoki címért vívott versenyben is ott akarnak lenni. Az első fordulóban kiegyenlített meccsen 1-1-re végeztek idegenben a Leczna otthonában. A nyáron távozott 2 védője és 4 középpályása is. A támadósorba viszont megszerezte a Ruch csapatától Jankowskit, a kapuba Buchalikot és a védelembe Sadlokot. Átalakult tehát a keret, első ránézésre a középpálya gyengült komolyabban a 4 távozóval, de így is van kiből meríteni. A felkészülés során nem kapott ki a krakkói csapat, többek közt 5-0-ra verte a szlovák Ruzomberok együttesét.

A Piast a tavalyi szezonban az alapszakasz 13. helyére futott be 8-10-12 mérleggel, vendégként 4-3-8 sort hoztak. A rájátszás alsóházi csoportjában végül a kieséstől nem kellett tartaniuk, 6 ponttal végeztek a kieső zóna felett. Az első fordulóban nagy reményekkel érkeztek a Lech Poznan elleni meccsre, ám a 0-4-es eredmény kijózanító volt. A tavalyi keretből távozott az első számú kapus, helyette érkezett egy rutinos spanyol hálóőr. A védelmet igencsak megnyírták nyáron: három kezdő és két csere bekk távozott és ugyan két kezdő támadóját meg tudta tartani a gárda, többen távoztak a csatársorból is. Mindezen tényeket figyelembe véve a vendégeket ezúttal is az alsóházba várja a lengyel szaksajtó, melyre csak rátett egy lapáttal az első fordulóban elért gyenge eredmény.

Tipp: Wisla Krakkó - Piast Gliwice, 1 (1.70) - Tippmix

Két, a nyáron átalakult együttes találkozik egymással. A hazaiaknak a nyár során a középpályája, míg a vendégeknek a védelmük és a támadósoruk gyengült jelentősen. Elnézve a két együttes első fordulóban mutatott játékát és a felkészülési meccseket, a változások inkább a Piast együttesét viselték meg és komoly gondjaik lehetnek a szezon során, amennyiben védelmüket nem sikerül megerősíteni. A Wisla továbbra is erős, lengyel szinten színvonalas kerettel rendelkezik, nem is beszélve a fergeteges hazai szurkolótáborról. Tavaly ebben a felállásban sima 3-0 lett a krakkói csapatnak, fordított felállásban pedig 1-0-ra nyert a Wisla. Szerintünk van érték a Wisla sikerében hétfő este!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!