<>

 
 
 
Hasonlóan a keddi PSV-Milanhoz, a szerdai Fenerbahce-Arsenal BL-rangadó is a gólokról szólhat, mindkét oldalon eggyel.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Fener-Arsenal: a gólokban bízhatunk

Hasonlóan a keddi PSV-Milanhoz, a szerdai Fenerbahce-Arsenal BL-rangadó is a gólokról szólhat, mindkét oldalon eggyel.
Bajnokok Ligája-rájátszás, 1. mérkőzés
Fenerbahce-Arsenal - szerda 20:45 óra

A Fenerbahce a bajnokságban megint a Galatasaray mögé szorult, de ez nem hazai teljesítményén múlott, 12-2-3-as mérleggel és 35-18-as gólaránnyal zárt. Több öregedőfélben lévő sztárt igazolt az elmúlt időszakban, a nyáron tovább erősödött, Bruno Alves, Michal Kadlec és Samuel Holmén neve mind jól hangzik, a legújabb szerzemény, Emmanuel Emenike pedig gólokat hozhat. Túlélte a bundavádakat és az eltiltást a BL-től. Új edző, Ersun Yanal irányít, aki pontosan az, akit látni szerettek volna, mivel elődjével szemben támadószellemű focit játszat. A Salzburg ellen az első mérkőzésen egy 2-0-s vereség is kijárt volna, de megúszta 1-1-gyel, a visszavágón már jobban muzsikált és elöl felnőtt a feladathoz (3-1). A bajnokságot vereséggel kezdte, az újonc Konyaspor otthonában 3-2-re: az első félidőben irányított és 2-0-ra vezetett úgy, hogy lövés sem ment a kapujára. Aztán a fordulás után rossz cserékkel szétesett és megérdemelten nyelt hármat. A védelem krónikus probléma, eddig mindig megingatható és zavarba hozható volt. Egy kezdő védő az egyetlen hiányzó.

Fő tipp: Fenerbahce-Arsenal, több mint 2,5 gól (1,73-1,80) - szerda 20:45 óra Nincs benne érték, melléktipp: Fenerbahce-Arsenal, mindkét csapat gólt lő (1,60) - szerda 20:45 óra

Az Arsenal újabb csalódást keltő idényen van túl, ahol immár nem a dobogó miatt örömködtek, hanem a BL-selejtező megszerzése nyomán. A botrányos idényrajt után ez is kisebb fajta csoda, idegenben 10-4-5-ös mérleggel a jobbak közé tartozott. A nyáron a lefelé csúszás csak folytatódott, az elvárt nagybevásárlás helyett csak egy közepes (Yaya Sanogo) támadó érkezett, míg Gervinho és Andrej Arsavin már nem a keret tagja. Ezzel pedig nagyobb célokat nehéz kitűzni az új szezonra és a BL-főtábla sem sétagalopp. Főleg a bajnoki nyitány nyomán, amikor minden rossz elérte a csapatot. Vereség otthon, 10 emberrel befejezve, újabb sérültekkel. Úgy is lehet fogalmazni, azt kapja Arsene Wenger, amit a tétlenségéért megérdemel: bajt! Ugyanis a védelemből Nacho Monreal, Thomas Vermaelen, a középpályáról pedig Abou Diaby, Alex Oxlade-Chamberlain, Mikel Arteta mind kimarad, igaz Bacary Sagna, Kieran Gibbs, Aaron Ramsey, Jack Wilshere és Tomás Rosicky mind edzett kedden reggel és várhatóan játszik. Akkor is hiányos!

Az Ágyúsok körüli felfordulás nyomán szimpatikus lehetne a Fener, de ott sem éppen békés és nyugodt a hangulat. A hazaiak eddig nem meggyőzőek, a négy tétmérkőzésén a védelem mindig bajban volt, ami az új edző szellemiségének hátulütője. Az Arsenal van olyan jó, hogy ezt kihasználja és elég rutinos, hogy ne ijedjen meg az isztambuli hangulattól. A vendég hiányzók és az Aston Villa három gólja láttán viszont arra is jó esélyt látunk, hogy az erőltetett török támadósor egyszer betalál. A háromesély nem sok értékkel kecsegtet, bármit elképzelünk, viszont a gólokban ez a háttér alapján látunk fantáziát, a biztosabb tipp az, hogy mindkét csapat betalál, de szerintünk nem indokolt 2-3 tizeddel jobb szorzót adni a több mint 2,5-re. Mi ez utóbbit választjuk, 2-1-et mindkét oldalra könnyedén elképzelünk!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!