<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Villa, Costa, Messi, vagy akár Neymar is eldöntheti

Nem tudni, véresen komolyan veszik-e a spanyolok a Szuperkupát, mindenesetre mi eseménydús derbit várunk. Az Atlético Madrid és a Barca vetélkedése rendszerint gólzáporos.
Spanyol Szuperkupa, 1. mérkőzés
Atlético Madrid–Barcelona
Szerda, 23:00

Tata Martino, a Barca új edzője kidühöngte magát, hogy lehet futballmeccset kezdeni éjjel 11-kor, aztán elmondta Messiéknek az Atlético elleni nyerő taktikát. A nemrég érkezett argentin szakembernek alighanem roppant fontos lesz a két felvonásos Spanyol Szuperkupa, és nem csak azért, mert gyorsan trófeát szerezhet. Martino honfitársa, Diego Simeone ellen meccselhet.

Fő tipp: Atlético Madrid–Barcelona, mindkét csapat gólt szerez (1.55) - Betclic Bátrabbaknak: Atlético Madrid–Barcelona, több, mint 3,5 gól (2.45)

Mindazonáltal nem vennénk rá mérget, hogy a Vicente Calderónban pályára lépők megszakadnak szerda éjjel, ez az a trófea, amely a győztesnek nagy büszkeség, a vesztes pedig csak legyint rá. Ebből következik, hogy az első derbi győztesére nem tippelünk, inkább a gólok számára összpontosítunk. Nézzük a csapatokat!

A várható Atlético-kezdő:
Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, F. Luís – Koke, M. Suárez, Gabi, A. Turan – Villa, D. Costa

Az Atlético Madrid elvesztette ugyan Falcaót, a kolumbiai gólzsákot, ám így is erős maradt, hiszen sikerült együtt tartani a keret nagy részét, és az erősítések is jól sikerültek. David Villa éppen a Barcából érkezett, és remek focista a Rayo Vallecánótól elcsábított a brazil Léo Baptistao is. Az Atlético nem játszotta tucatszám a felkészülési meccseket, Sevillában mégis remekül rajtolt, Diego Costa duplájával 3-1-re megnyerte az új évad első bajnoki meccsét.

A várható Barcelona-kezdő:
Valdés – Alves (Montoya), Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Xavi, Iniesta (Fábregas) – Alexis, Messi, Pedro (Neymar)

Ennél is parádésabb volt a Barca debütálása. Messiék 7-0-val küldték haza a jobb sorsra érdemes Levantét, de nyugodtan lehetett volna közte nyolc-tíz gól is, ha nem állnak le a katalánok. Neymar szerződtetése kulcsfontosságú lehet, annak ellenére, hogy Martino érezhetően fokozatosan akarja beépíteni a brazil cselgépet. Talán hátvédposzton mutatkozhat némi hiányosság a Barcelonában, ám ez áthidalható, ha hetet (Levante, Valerenga), vagy nyolcat (Santos) rúgnak a fiúk.

A legutóbbi 15 egymás elleni meccsen született legalább három gól.

Gólokban egyébként nincs hiány, ha az Atlético Madrid a Barcelonával játszik. A legutóbbi évadban 2-1-re és 4-1-re, azt megelőzően 2-1-re és 5-0-ra, a 2010-11-es idényben 3-0-ra és 2-1-re diadalmaskodott a Barcelona. Az Atlético három és fél éve tudta legutóbb megverni ellenfelét (2-1), és szinte hihetetlen, de igaz: a felek legutóbbi 15 egymás elleni meccsén született legalább három gól. 2006. decemberéig kell visszamennünk az időben, hogy egy szűkös 1-1-re bukkanjunk, azt a meccset a katalán fővárosban rendezték.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!