<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ki lesz a Premier League bajnoka?

Bombaerős angol bajnokságnak nézünk elébe, hiszen jelenleg négy együttes is esélyes a bajnoki címre. Persze messze még a vége és sok minden történhet. A Profitipp.hu összeszedte a legfontosabb változásokat az angol pontvadászatból.

Chelsea

Bajnoki odds: 2.87 Profitipp helyezés: 1-4.

Volt nagy jövés-menés a Chelsea háza táján, de nem mondhatni, hogy gyengült volna a keret. Sőt. Kapusposzton kényelmes helyzetben van José Mourinho, hiszen Courtois és Cech is nagyszerű hálóvédő. A védelemből távozott David Luíz, akiért jó pénzt kapott a csapat, talán többet, mint amit ért. A helyét egyelőre kérdéses ki tölti be. A felkészülési meccseken a 19 éves Kurt Zouma is lehetőséget kapott, de valószínűbb, hogy Ivanovics lesz a belső védő Terry mellett. A balszélen pedig a friss szerzemény Filipe Luís alkothat. A középpályát sikerrel erősítette meg Mou mester, Fábregas gyenge szezonja ellenére is remek vételnek tűnik, ő termelheti a gólokat a kiöregedett Lampard helyett. Mellette Schürrle, Hazard és Oscar is képes a hátán vinni a csapatot. Elől pedig az Atleticóval remeklő Diego Costa lődözhet, neki még Drogba és Torres is besegíthet, amennyiben előbbi felépül sérüléséből, utóbbi pedig végre eltalálja a kaput. Lukaku és Demba Ba eladása még visszaüthet. Szerintünk a legnagyobb esélyes!

Manchester City

Bajnoki odds: 3.25 Profitipp helyezés: 1-4.

Nem lesz könnyű helyzetben a City, amennyiben meg akarja védeni a címét, márpedig egyértelműen ez a manchesteri kékek célja idén. A sokat bakizó Joe Hart helyére érkezett Willy Caballero kapus, de ő sem egy atombiztos megoldás. Az eddig sem épp gyenge védelem is erősödött, Bacary Sagna az Arsenalból, illetve Eliaquim Mangala a Portóból jött. Mellette még Fernando is a Portóból tette át székhelyét, ő a középpályán szűrhet. Rajtuk kívül viszont nem volt nagyobb érkező név, igaz távozó sem. Az már a Szuperkupa-döntőn is látszott, hogy a B-csapattal nem megy majd sokra a gárda, ha Agüero és a többi játékmester nem játszik, akkor béna kacsaként totyog a City. Persze ha ők pályán vannak, akkor bárkit megverhetnek. A második helyre várjuk!

Manchester United

Bajnoki odds: 5.50 Profitipp helyezés: 1-4.

Feltámadhat poraiból a United Louis van Gaal irányításával. A holland mesterrel már Amerikában megmutatta a MU, hogy igenis kell a csapattal számolni idén. Pedig a bejelentett nagyberuházások még le sem zajlottak. Néhány kiegészítő, vagy van Gaal szerint felesleges és/vagy öreg játékos távozott (Evra, Vidic, Bebé, Büttner, Ferdinand) míg az érkezők terén mindössze két igazolást lehet felmutatni, azonban a Southamptonból vett Luke Shaw és a Bilbaóból igazolt Ander Herrera is meghatározó játékos lehet a csapatban. Távozhatnak még focisták és nyár végéig még igazolhat is van Gaal, de már most biztos, hogy fényesebb idény elé néz a MU, mint Moyes-szal. Megcsípheti a dobogót!

Arsenal

Bajnoki odds: 7.00 Profitipp helyezés: 1-4.

Az Arsenal úgy tűnik végre felhagyott az évekig erőltetett filléres átigazolási politikával és végre elkezdett költekezni. Már tavaly is szórták a pénzt, de akkor még csak egy kupagyőzelem jött össze. Most Alexis Sánchezzel, Calum Chambersszel, Mathieu Debuchy-vel és David Ospinával egyértelműen a bajnoki címet célozzák meg. Vermaelen, Djourou és Sagna távozott, de őket képes pótolni Wenger, rajtuk kívül fontos láncszem nem esett ki. A hétvégén már megmutatták az ágyúsok a félelmetes támadógépezetet, amely Özil nélkül is legyalulta a tartalékos Manchester City-t. Nem mondjuk, hogy meg lesz az aranyérem az Arsenalnak, de hogy ott lesznek a harcban és végül a legjobb négy között zárnak, arra mérget vennénk. Sajnáljuk Ágyús-szurkolók, ebből megint nem lesz dobogó!

Liverpool

Bajnoki odds: 11.00 Profitipp helyezés: 5-8.

Egészen sokáig versenyben volt a bajnoki címért a Liverpool, végül másodikként zárt a csapat. Ez a siker főleg Luis Suáreznek volt köszönhető, aki azóta már a Barcát erősíti. A távozó sztárt nem is sikerült pótolni, Rickie Lambert nem az a szenzációs csatár és Divock Origi sem biztos, hogy képes lesz tucatjával lőni a gólokat. Persze azért ott van még Sturridge is. A középpálya viszont jelentősen erősödött, Lallana, Markovics és Can is kiváló vételnek tűnik, de a védelembe érkezett Lovren is Manquillo is erősítés. Suárez mellett fontos játékos nem távozott. Nem lesz rossz a 'Pool, de meglepetés lenne, ha most is az utolsó fordulókig harcolhatnának az aranyért. Ez a csapat a jövőnek épül, túlzásnak érezzük még a top4-et is!

Tottenham

Bajnoki odds: 67.00 Profitipp helyezés: 5-8.

A Spursnél új menedzser kezdi meg az idényt, Mauricio Pochettino nem tűnik rossz döntésnek. Némileg érthetetlen volt, hogy a megbízható Lloris kapus mellé megvette a csapat Michel Vormot, de ez legyen az edző gondja. Elsősorban a védelembe érkeztek játékosok, Ben Davies és Eric Dier is inkább a jövő ígérete. Mellékemberek távoztak csak, Sigurdsson a Swansea-ba, Livermore a Hullba, Falqué pedig a Genoába. Nem rossz a Spurs, de szerintünk a BL-indulásról ezúttal sem álmodhatnak a Tottenham szurkolói.

Everton

Bajnoki odds: 126.00 Profitipp helyezés: 5-8.

Nem úgy az Evertonnál. A liverpooli kékek már az előző idényben is kifejezetten tetszetős játékot játszottak. Most végleg megszerezték Romelu Lukakut, aki parádézott a tavasszal. Rajta kívül még Muhamed Besic is jó vételnek tűnik, ő a Ferencvárosból érkezett. Gareth Barryval megerősíthetik a középpálya hátsó alakzatát. A távozók közül ki kell emelni a kölcsönszerződése lejárta után a Barcelonába visszatérő Gerard Deulofeu, ő hiányozni fog. Az Everton szerintünk ezúttal is harcban lesz az európai kupaindulásért.

Newcastle

Bajnoki odds: 1001.00 Profitipp helyezés: 5-8.

A Newcastle az Arsenalhoz hasonlóan hosszú ínséges időszak után költekezni kezdett. Alan Pardew remek vételeket eszközölt: Rémy Cabella pótolhatja a januárban távozott Cabaye-t, Siem de Jong pedig a támadásokban segíthet, akárcsak a csatársorba érkező Emmanuel Riviére, Facundo Ferreyra és Ayoze Pérez. Daryl Janmat pedig a védelmet erősítheti. Jó igazolásnak tűnik még a középpályás Jack Colback is. Nagyon fog viszont hiányozni Mathieu Debuchy. Más fontos távozó nem volt. A szarkák egy jó tavaszi hajrával ott lehetnek a tabella első felében.

Southampton

Bajnoki odds: 1501.00 Profitipp helyezés: 9-12.

Tavaly egészen jól teljesített a Southampton, de a nyáron úgy szétkapták, mint foxi a lábtörlőt. Óriási kaszált a gárda (összesen 126 millió euró) Lallana, Lambert, Shaw, Lovren és Chambers eladásán. Venni viszont eddig csak három játékost vett a klub. A sokat bakizó Fraser Forster kapust a Celtictől, Graziano Pellét a Feyenoordtól, valamint Dusan Tadicsot a Twentétől. Mindkettő remek vétel, de erősen kérdéses, hogy mennyire állják meg a helyüket a sokkal keményebb angol pontvadászatban. Szerintünk a Szentek idén messze lesznek a tavalyi 8. helytől, az új edző, Ronald Koeman nem lesz képes csodát tenni a meggyengült kerettel. Kiesési gondjaik azért még nem valószínű, hogy lesznek.

Stoke

Bajnoki odds: 2001.00 Profitipp helyezés: 9-12.

A Stoke-nál igencsak unatkozhattak a nyáron, hiszen ingyenigazolásokon kívül csak egy focistát vettek, Bojan Krkicset a Barcától. Távozni sem sokan távoztak, főleg kiegészítő emberekről volt szó, illetve olyanokról, akiknek lejárt a kölcsönszerződése. A gerinc egyben maradt, a középmezőny most is meglehet a csapatnak.

West Ham

Bajnoki odds: 2501.00 Profitipp helyezés: 9-12.

Sam Allardyce együttese az előző szezonban sokáig tanyázott a kieső helyeken, végül csak megindult felfelé és a 13. helyen zárt. Ennyire ezúttal nem szeretné kicentizni a bennmaradást a West Ham, be is nyúltak a pénztárcába. Megszerezték a vb-n villogó Enner Valenciát, illetve az Anderlecht védőjét, Cheikhou Kouyatét. Rajtuk kívül nem volt komoly igazolás és távozó sem.

Swansea

Bajnoki odds: 2501.00 Profitipp helyezés: 9-12.

A Swansea a nyáron elengedte egyik legjobbját, a kapus Michel Vormot a Spurs-höz, de helyette érkezett Lukasz Fabianszki ingyen. Michunak nem volt jó szezonja, kölcsön is adták. Megszerezték viszont Monterót, és az izlandi Sigurdssont. A legjobb fogásnak viszont Bafetimbi Gomis tűnik, aki a Lyonból jött. Érzésünk szerint kissé erősödött a Swansea, valahol a tizedik hely körül végezhetnek a hattyúk.

Sunderland

Bajnoki odds: 2501.00 Profitipp helyezés: 13-16.

A Sunderland kétszer is bámulatos megmenekülést hajtott végre egymás után. A csapat csak úgy falja az edzőket, de egyelőre most úgy néz ki kitartanak Gus Poyet mellett. Persze kérdéses, hogy meddig. A csapatot ugyanis egyelőre nem erősítette meg látványosa. Nagycsapatoktól elcsábított tartalékemberek (van Aanholt a Chelsea-től, Pantilimon a Man City-től) mellett eddig egyedül Kack Rodwellél adott pénzt a klub. Elengedte viszont ingyen Jack Colbacket, aki az előző szezonban alapember volt. Főleg elől lehetnek gondjai a csapatnak, ahogy az már tavaly is látható volt.

West Brom

Bajnoki odds: 4001.00 Profitipp helyezés: 13-16.

A birminghami klub a nyáron hazaengedte Gerát a Fradiba, rajta kívül hasonlóan tartalékemberek távoztak, talán Ridgewell amerikába igazolása fájhat a drukkereknek. Ingyen jött Lescott a City-ből, illetve tíz millió euróért megvették a Dinamo Kijev nigériai támadóját, Ideyét. Rajta kívül a Costa Ricai Gamboa érkezett még. Megcsaphatja a klubot a kiesés szele, de nem valószínű, hogy most csúsznának lejjebb egy szintet.

Aston Villa

Bajnoki odds: 4001.00 Profitipp helyezés: 13-16.

A Villa esetében szintén hasonló kimenetelre van kilátás. Fontos távozók nem nagyon voltak, de sikerült néhány olcsó és megbízható játékossal megerősíteni a keretet. Darren Bent, Philippe Senderos, Kieran Richardson és Aly Cissokho is lendíthet a gárda szekerén. A hátsó fertályba várható a csapat, talán hajszálnyival előrébb a legutóbbi 15. helyhez képest.

Hull

Bajnoki odds: 5001.00 Profitipp helyezés: 13-16.

A Hull ügyesen erősítette meg keretét, hiszen komoly nevek nem távoztak, ellenben olcsó, de jó focistákat vett a klub. Például Robert Snodgrasst a kiesett Norwich egyik legjobbját, de elvitte ingyen megtartotta végleg Jake Livermore-t, illetve elcsábította Thomas Ince-t, az egyik nagy angol reménységet. A középpályára még érkezett Hary Maguir, a védelembe pedig Andrew Robertson, mindkettő jó vételnek tűnik. A Hull szerintünk idén magabiztos középcsapat lesz, ha bírja a kettős terhelést, amit az európai kupaszereplés jelent, akkor nem lesz kiesési gondja a gárdának.

Crystal Palace

Bajnoki odds: 4001.00 Profitipp helyezés: 17-20.

A londoni csapatnál nem volt sok változás, Fraizer Campbell jó fogásnak tűnik, akárcsak Bede Hangeland, de ők sem biztos, hogy képesek lesznek benntartani a csapatot. Noha csak kiegészítő emberek távoztak, a Palace korábbi szerepléseit elnézve nem sűrűn ragad meg a klub egy évnél tovább az élvonalban. Kerete alapján a kiesés ellen fog küzdeni a csapat.

Leicester

Bajnoki odds: 5001.00 Profitipp helyezés: 17-20.

Tíz év után jutott vissza az élvonalba a Leicester és noha a thaiföldi tulajdonos hatalmas erősítéseket helyezett kilátásba, ezekből egyelőre semmi sem látszik. Sőt, a tíz millió euróért vásárolt argentin csatár, Ulloa egy kissé túlárazottnak tűnik. Rajta kívül másodvonalbeli játékosok jöttek többnyire ingyen. Legalább jó hír, hogy távozók sem voltak. A Leicester szerintünk olyan csapat lesz, amely feljutása után egyből vissza is hullik majd.

QPR

Bajnoki odds: 5001.00 Profitipp helyezés: 17-20.

A QPR-nél hosszú évek munkája ért be a feljutással, hiszen régóta jó a csapat, csak az utolsó plusz hiányzott. Pénz van, el is hozta a klub gyorsan a Cardiff két erősségét, Steven Caulkert és Jordon Mutchot, megbízható játékosokról van szó. Nem beszélve az ingyen érkező Rio Ferdinandról, aki kora ellenére is képes remekül irányítani a védelmet. A legnagyobb fegyvertény ugyanakkor mégis az, hogy a Newcastle-ben parádézó Loic Rémyt meg tudták tartani, ő lesz a csapat vezére valószínűleg. A QPR-ben van potenciál, szerintünk szorosan, de képes lesz bennmaradni a csapat. Erre Harry Redknapp is garancia lehet.

Burnley

Bajnoki odds: 7501.00 Profitipp helyezés: 17-20.

A Burnley valószínűleg a szimpatikus vesztes szerepét fogja eljátszani az idény során. Kerete nem épp elsőosztályú matéria, nem is erősödött a nyáron. Mindössze hat játékos igazolt a csapathoz, nagy részük a második vonalból és ráadásul ingyen. Távozók sem voltak sokan, de nem néz könnyű év elé a Burnley. Az egyik fő kiesőjelöltről van szó.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!