<>

 
 
 
Mióta Paulo Sousa a Basel edzője, csak úgy jönnek a gólok támadásban, de a védekezés még nem állt össze.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A NAP TUTIJA: Sousával kitámad a Basel

Mióta Paulo Sousa a Basel edzője, csak úgy jönnek a gólok támadásban, de a védekezés még nem állt össze.
Svájci bajnokság, 6. forduló
Basel-St. Gallen
csütörtök 19:45 óra

A Basel évek óta eladó csapat, hol van már Sherdan Shaqiri vagy Granit Xhaka, de szinte mindig akad néhány húzóember, akit felvárásol egy-egy topligás szereplő. Az elmúlt szezonban különösen meggyengült, de ennek ellenére is összekapta magát tavaszra, és 19-15-2-es mérleg is bőven elegendő volt a címvédéshez. Hazai pályán 11-6-1-es mérleggel és 41-18-as gólaránnyal a legjobban szerepelt. A nyáron kisebb neveket igazolt, Paulo Sousa azonban nagy fogás a kispadra. Mivel a Grasshopperst elég csúnyán szétkapták, így még egyértelműbb esélyes a bajnoki címre. Nem is okoz csalódást, négyből négyet nyert eddig, legutóbb az addig szintén négyszer győztes Zürichet intézte el 4-1-re. Míg Videotonnál a portugál mester a védekezést erőltette, itt a támadást, ez a csapat erőssége, ám a hátsó részleg még nagyon nem állt össze, mindig kap gólt.

Basel-St. Gallen, több mint 2,5 gól (1,57)

A St. Gallen tipikus középcsapat, az elmúlt szezonban 11-12-13-as mérleggel és 37-47-es gólaránnyal lett a 7., de közel volt az utolsó előtti helyhez. Otthon 8-6-4-es mérleggel áltagosan szerepelt, 22-18-as gólaránya szintén az. A nyáron nagy volt a mozgás, sok távozót 10 új igazolással pótoltak, túlságosan nagy név nincs közöttük. Egyelőre a megszokott közepes formát hozza, a 8. Luzernt legyőzte, akadt már két 2-2-es döntetlenje is, a váratlanul jól szerepelő Sion legyőzte. Inkább szintén hátul sebezhető és elöl jobb.

A Basel irányítja majd ezt a mérkőzést, és ha a Zürich legutóbb négyet kapott itt, akkor a kevésbé minőségi, hátul még inkább sebezhető St. Gallen sem számíthat sok jóra. Viszont nyugodtan lőhet egy gólt, a hazai védelem ugyanis egyelőre csak keresi a helyét. Ezért lehet jó választás a gólok, egy 3-1-et simán elképzelünk.

 
 
  • 1jakal2014augusztus14.21:35ÚjVálasz

    valahogy nem jönnek a gólok csak a másik oldalon

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!