<>

 
 
 
Az észak-amerikai baseball ligában ma este a Yankees kisöpörheti a Toronto csapatát. Szériazáró meccs, és jó eséllyel a jenkik negyedszer is nyernek!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.80

Tippözön a Yankees-meccsre!

A négy meccses széria utolsó összecsapására készül a New York Yankees és a Toronto Blue Jays. Az előző három meccs mindegyikét megnyerte a kapaszkodó Yankees, és reményeink szerint a széria utolsó meccsén is folytatják jó szériájukat, de a sikerük mellé egyéb tippeket is kínálunk!
MLB, alapszakasz
NY Yankees - Toronto BJ
Csütörtök, 19:05 óra

A Yankees elkezdte a felzárkózást az Amerikai Liga Keleti csoportjában, ahol a Boston-Tampa-Baltimore hármassal kell megmérkőznie a rájátszást érő helyekért. Kellenek is a sikerek a hazaiaknak, hiszen jelenleg csak a 4. helyen állnak a csoportban, de ha folytatják a két hete megkezdett szériát, akkor versenyben tarthatják magukat. Fergeteges formájuk van: utóbbi 10 meccsükből nyolcat megnyertek, mindössze az Angels és a Boston ellen veszítettek el 1-1 meccset. A visszatért kiváló ütőknek köszönhetően (Granderson, Rodriguez) termelik a pontokat: a Boston otthonában pl. 9 és 10 pont összehozására is képesek voltak, az Angels-nek pedig 11 és 14 pontot is a számlájukra írtak! A meccsek megmentésében egyébként nagy szerepe van a bullpen és idei MVP, visszavonuló Mariano Rivera-nak, aki rendre sikerrel zárja a szoros meccseket, de a cseredobók közt van még David Robertson is, aki szintén kiválóan teljesít idén.

A mai meccsen viszont Andy Pettitte kezd majd a hazaiak dobódombján, aki meglehetősen kiszámíthatatlan idén... Vannak kiváló meccsei, de nagyon gyatrák is megemlíthetőek. Rendre gyengén kezdi a meccseket, és ebből kifolyólag már a meccsek elején hátrányba kerülhetnek a jenkik... A Toronto ütőivel idén 28 alkalommal nézett farkasszemet, ez idő alatt pedig 7 ütést és 3 futást értek el ellene, hazafutást ütött Bautista, ő azonban sérülés miatt nincs ott a mai keretben!

A Yankees oldalán még mindig nagy nevek hiányoznak: Derek Jeter, Mark Teixeira, Kevin Youkilis mellett még hiányzik Nix, Almonte és Hafner, valamint a dobó Phelps is.

Fő tippünk:
NY Yankees - Toronto BJ, Összesített hit 17 felett (1.80)
Megfontolandó:
NY Yankees - Toronto BJ, NY Yankees pontok 4.5 felett (1.76)
Aki a győztesre hajt:
NY Yankees - Toronto BJ, NY Yankees (1.57) - Fogadj erre a Betclic-en!

A Toronto együttesét titkos esélyesnek is tartották az idény elején, azonban a gárda nem teljesítette ezeket a titkos elvárásokat. A csoport utolsó helyén kullog, és esélye gyakorlatilag egyenlő a nullával a rájátszásra. Pedig olyan nevekkel, mint Davis, Bautista, Cabrera, Encarnacion vagy Lind tényleg lehetne esélyük... Lehetne, ha nem jönnének folyton a sérülések! Mert ha a jenkikről azt mondjuk, hogy hátráltatja őket a sok sérülés, akkor ez ugyanúgy igaz a Toronto csapatára is. Jelenleg sem bevethető Bautista, Cabrera, Itzuris és Rasmus, és akkor még csak az ütőkről beszéltünk. Merthogy fontos dobók sem állnak rendelkezésre: Delabar, Johnson, McGowan, Ortiz és Perez is a sérült dobók során hosszabbítja...

Így került aztán a rotációba a mai kezdő dobója is a vendégeknek Happ személyében. Egy fiatal, és nem túl kiforrott dobástechnikával rendelkező dobóról beszélünk, akinek meggyűlhet a baja a minőségi Yankees-űtőkkel! Idén mindössze 49 inninget játszott, ezalatt pedig nem túl acélos 4.93-as ERA mutatót hozott össze. A Yankees ütői ellen 26 alkalommal állt szemben, melynek során 8 ütést és 3 futást értek el ellene, Travis Hafner pl. hazafutást ütött neki... Ma pedig ráadásul olyan legendáknak kell dobálnia, akik meglehetősen hatékonyak az elmúlt napokban: Cano, Granderson, Suzuki, Soriano, A-Rod...

Dobók

Andy Pettitte (NYY)

8 győzelem, 9 vereség 131.1 lejátszott inning 72 futás, 92 strikeout 4.39 ERA

J.A. Happ (TOR)

3 győzelem, 2 vereség 49.1 lejátszott inning 29 futás, 39 strikeout 4.93 ERA

Az biztos, hogy a Blue Jays kifejezetten szívesen látott vendég a Yankee Stadiumban, míg a vendégek szeretnének minél hamarabb túl lenni ezen a szérián. Idén 9 alkalommal tettek látogatást Bronxban, és minden alkalommal elvéreztek, ráadásul a kanadai meccseken is csak egyszer volt mindössze sikerélményük idén... Elég egyértelmű tehát a Yankees fölény, amely ma fokozódhat annak következtében, hogy a vendégeknél fontos pontszerzők hiányoznak, míg a hazaiaknál olyan nevek lesznek a kezdőben, mint: A-Rod, a 4000. ütését tegnap elérő Suzuki, Granderson, a nemrég 200. hazafutását megütő Cano, az elmúlt napokban pazarul ütő Soriano vagy épp Gardner, aki mostanság a "walkoff" (győzelmet érő hazafutás) specialista a csapatban!

Habár tegnap Dickey "knuckleball"-jai kifogtak a Yankees-ütőkön, és mindössze 6 ütést tudtak elérni (bár a Toronto is csak ugyanennyit), ma ez vélhetően megváltozik. Mind Pettitte, mind pedig Happ ellen rendre sikerélményeik vannak az ütőknek, így szinte ajándéknak tűnik a 17 feletti ütésszámra adott odds. Emellett söprést várunk: vagyis a Yankees elhozza a széria utolsó meccsén is a győzelmet, ehhez pedig legalább 5 pontot fog termelni a (legalább) 9 inning alatt!

 
 
  • 11eglerandrew2013augusztus23.09:15ÚjVálasz
    Idézet: royal828
    Szuper tipp volt szerintem :) Jött is a hazai, kár h elvitte más a szelvényt, szép summa lett volna :(
    Így tovább :)
    ...

    Köszönjük, és folyamatosan érkezünk MLB tippekkel, plusz nagyon szívesen válaszolunk a többi baseballmeccsel kapcsolatos felvetésekre is, amelyek nem kerülnek elemzésre!

     
  • 10royal8282013augusztus23.07:36ÚjVálasz

    Szuper tipp volt szerintem :) Jött is a hazai, kár h elvitte más a szelvényt, szép summa lett volna :(
    Így tovább :)

     
  • 9eglerandrew2013augusztus23.01:46ÚjVálasz

    Sajnos a 18ütés nem jött össze, viszont a Yankees siker és a hazaiak legalább 5 pontja igen :)

    Vége: NYY - TBJ 5-3 (ütések 4-8)

     
  • 8eglerandrew2013augusztus22.23:51ÚjVálasz

    Arencibia hazafutásával vezet a Toronto az 5. inningben. Ütésekkel hadilábon állnak a játékosok, pontosabban a védők helyezkednek kiválóan eddig, mindössze 3 ütést vittek be 4.5 inning alatt...

     
  • 7eglerandrew2013augusztus22.22:54ÚjVálasz

    Közel 4 órás késéssel (eső miatt) elkezdődött a meccs!

     
  • 6eglerandrew2013augusztus22.18:15ÚjVálasz
    Idézet: royal828
    Köszi a választ :)
    Unibeten fogadok (most még) és ott nem lehetett az ütésekre fogadni, így a sima sikert céloztam meg, reméljük nem lesz gond azzal sem :) Köszi:)
    ...

    Reméljük Pettitte jól kezdi a mérkőzést és jó napot fog ki, valamint Davis-t is sikerül megfogni a bázisokon. Mindössze a hazai dobó személye miatt kérdéses a hazai siker, de reményeink szerint a többi érv elég lesz a Yankees sikerhez!

    Kezdés 19:05-kor!!! :)

     
  • 5royal8282013augusztus22.18:11ÚjVálasz

    Köszi a választ :)
    Unibeten fogadok (most még) és ott nem lehetett az ütésekre fogadni, így a sima sikert céloztam meg, reméljük nem lesz gond azzal sem :) Köszi:)

     
  • 4eglerandrew2013augusztus22.18:03ÚjVálasz

    Egyértelműen a fő tippet, vagyis legalább 18 ütés lesz a mérkőzésen. Aztán erősségben következik a Yankees legalább 5 pontja, majd a Yankees siker!

    Kezdő felállások:

    Yankees - Suzuki, Wells, Cano, Soriano, Rodriguez, Granderson, Reynolds, Nunez, Stewart

    Toronto - Reyes, Davis, Encarnacion, DeRosa, Lawrie, Arencibia, Sierra, Pillar, Kawasaki

    Dobók: Pettitte (NYY) és Happ (TOR)

    A kezdőket elnézve csak megerősítést nyert az ütésekre vonatkozó tipp, bízzunk abban, hogy minden játékos a tőle megszokott teljesítménnyel játszik, és akkor nem lesz gond a tippel!

     
  • 3royal8282013augusztus22.16:34ÚjVálasz

    Andris! Melyik tippet érzed a legerősebbnek erre a meccsre? :)

     
  • 2royal8282013augusztus22.16:34ÚjVálasz

    Andris! Melyik tippet érzed a legerősebbnek erre a meccsre? :)

     
  • 1eglerandrew2013augusztus22.16:04ÚjVálasz

    A 19:05 órakor (magyar idő szerint) kezdődő mérkőzésről igény esetén élő közvetítést és ezzel kapcsolatosan tippeket adunk! Továbbá a hozzászólások közt várjuk a többi baseballmérkőzésekkel kapcsolatos ötleteket és tippeket!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!