<>

 
 
 
Az elmúlt két évben a Saint-Étienne a francia bajnokság meghatározó szereplőjévé érett. A Zöldek fel akarnak zárkózni Európa legjobbjai mellé, ezért kötelező feljutniuk az Európa Liga főtáblájára.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.75

A St. Étienne már Dániában elintézi a továbbjutást?

Az elmúlt két évben a Saint-Étienne a francia bajnokság meghatározó szereplőjévé érett. A Zöldek mindenképpen fel akarnak zárkózni Európa legjobbjai mellé, ezért kötelező feljutniuk az Európa Liga főtáblájára.
Európa Liga-selejtező,
4. forduló, 1. mérkőzés
Esbjerg-Saint-Étienne
Csütörtök 19:00 óra

Hiába távozott a St. Étienne-ből egy erős játékos, Aubameyang személyében, sok hasznos tag érkezett a csapatba, a vezetés igen intelligensen igazolt az idén, hogy a Zöldek végre újra tartósan a francia futball elitmezőnyében maradjanak. Corgnet, Tabanou, Sissoko és Baysse érkezésével, vagy a sérülése után visszatérő Jérémy Clément jelenlétével egy ütős és kompakt kis gárda alakult. Erős és hosszú hát a Zöldek padja, van miből mazsolázgatni akár egy hosszú sorozat alatt is, és a drukkerek nem viselnék könnyen, ha a csapat távol maradna Európától, főleg egy olyan legenda tudatában, melyet a St. Étienne az Európa Kupában produkált ’76-ban, ahol a döntőben a Bayerntől kapott ki 1-0-ra, és azóta több generáció emlegeti azt a bizonyos négyszögletű keresztlécet…

Full Faya még mindig '76-ról énekel

A St. Étienne bombán kezdte az idei szezont: az első 4 meccséből négyet hozott, miközben egy gólt sem kapott. A moldáv akadályt könnyen vette, a Milsami-Ursidost két három nullás sikerrel intézte el, és a bajnokságban is két diadallal nyitott, az Ajacciót és a Guingamp-t is 1-0-ra verte.

Tipp

Esbjerg-St. Étienne, 2 (1.75) - Betclic
A két csapat legutóbbi meccsei
Esbjerg:
Randers-Esbjerg 3-2
Esbjerg-Aarhus 5-1
Brondby-Esbjerg 0-2
Esbjerg-Aalborg 1-2
Esbjerg-Nordsjaelland 4-0
Saint-Etienne:
Saint-Étienne-Guingamp 1-0
Ajaccio-Saint-Étienne 0-1
Milsami-Ursidos-Saint-Étienne 0-3
Saint-Étienne-Milsami-Ursidos 3-0
Vitoria Guimaraes-Saint-Étienne 1-0

Favoritként indulnak hát a franciák Dániába, ahol a ligában már három gólnál járó Brandao és csapattársai önbizalommal léphetnek pályára, és minden bizonnyal hozzák az kötelezőt. Az FB Esbjerg különben sem számít igazán otthonosnak az európai kupaszereplésekben, és a hazai bajnokságukban is éppen kikaptak a FC Randerstől 3-2-re, miután a bajnokság második meccsén hazai pályán is vesztettek az Aalborggal szemben (igaz, emellett háromszor győztek).

Érdemes a franciákra tenni, hiszen a vendégeknek jóval több rutinjuk van az európai terepen, és a támadószekciójuk is remekül muzsikál mostanában.

Várható kezdők:
Esbjerg:
Magnus Lekven, Hans Henrik Andreasen, Frederik Rønnow, Peter Ankersen, Kian Hansen, Davidson Drobo, Ampem, Jonas Knudsen, Jakob Ankersen, Martin, Bergvold, Emil Lyng, Mick van Buren
St. Étienne:
Stephane Ruffier, Francois Clerc, Kurt Zouma, Loïc Perrin, Jonathan Brison, Jérémy Clement, Fabien Lemoine, Renaud Cohade, Romain Hamouma, Benjamon Corgnet, Brandao
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!