<>

 
 
 
Svédország és Horvátország simán győzhet Észtország és Cirpus ellen, míg Tomás Berdych az elődöntőbe kerülhet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Svédek, horvátok és Berdych

Svédország és Horvátország simán győzhet Észtország és Cirpus ellen, míg Tomás Berdych az elődöntőbe kerülhet.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

001. Tomás Berdych-Marin Cilic, 1 (1,40) - US Open, 17:00

A világranglista-7. és 16. mérkőzése a negyeddöntőben. Két nagy adogató találkozik, mindketten rutinosak, egymással már nyolcszor találkoztak, 5-3-ra vezet a cseh, az idén egy sima ide, egy oda. Berdych szokásos évét futja, nagy kiugró eredmény nem jött össze, de szinte minden tornán eljut a végső fázisig, ahol egy igazán nagyágyú leveri. Kemény pályán nagyon kínlódott a nyáron, így három tornán mindössze két mérkőzést tudott nyerni, a héten is volt egy ötszettes csatája, ám azon kívül meggyőző. Cilic évek óta nem nyert annyi mérkőzést, mint az idén, neki is fekszik a borítás, Torontóban Federer, Cincinnatiban Wawrinka álította meg, a héten nehezebb sorsolással, három szettet bukva jutott el idáig, ám többször tűnt sebezhetőnek, főleg legnagyobb fegyverében, az adogatásban. A legutóbbi körben ötszettesre kényszerült, sokszor brékelte a francia Simon, és úgy érezzük, hogy Berdych többet tud nála egy kicsivel. Ez így együtt pedig bajba sodorhatja.

048. Svédország-Észtország, 1, 0-1 (1,60) - barátságos mérkőzés, 19:45

A FIFA-világranglista-29. és 93. találkozik Solnán. A svédek pótselejtezővel, éppen lemaradtak a vb-ről, mégpedig egy nehéz csoportban a későbbi győztes németek, az osztrákok és az írek társaságában. Hazai pályán 3-1-1-es mérleggel és 9-6-os gólaránnyal zártak. Nincsenek valami jó formában, így az utolsó három barátságos mérkőzést mind elveszítették, igaz Törökországban, Dániában és Belgium ellen nem volt annyira egyszerű. Fontos, hogy erre a találkozóra felépül sérüléséből Zlatan Ibrahimovic. Az észtek a magyar csoportban szenvedtek, egy bravúrdöntetlen összejött a hollandokkal, akiknek akkor már szinte mindegy volt, amúgy az verte meg őket, aki akarta. A hat rúgott gól borzasztóan kevés, a 20 kapottal versenyben voltak velünk. Azóta sok meccset játszottak, gyenge csapatokat vertek eleinte, majd Gibraltárral jött egy 1-1... Azóta vereségek, és Tadzsikisztán ellen egy kósza siker. Ha komolyan veszik a svédek, nyernek kettővel.

050. Horvátország-Ciprus, 1, 0-1 (1,65) - barátságos mérkőzés, 20:15

Horvátország kínlódott a vb-selejtezőkön, Belgiummal nem bírta tartani a lépést, igaz utána a pótselejtezőkben jó sorsolással simán jutott ki. Brazíliában a házigazda ellen többet érdemelt, Kamerunt lelépte, de Mexikó ellen csalódást keltve búcsúzott. Több volt ebben a csapatban, de néhány sztárt leszámítva azért akadnak komoly lyukak a keretben, főleg a védelemben. Néhányan visszavonultak a vb után, és akad néhány hiányzó is, de ott van a névsorban Modric, Rakitic és Mandzukic. Ciprus botrányosan szerepel a nemzetközi porondon, így az utolsó nyolc mérkőzésén képtelen volt gólt lőni. Szerbiának sikerült egyet még tavaly februárban, azóta néhány 0-0-s döntetlent leszámítva sorban jöttek a vereségek, általában két góllal. Látva a hazai keretet, nem sok jót jósolunk a szigetlakóknak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!