<>

 
 
 
A tapasztaltabb, ám sérülések sújtotta Lorient ellen szándékozik megindulni felfelé az újonc Guingamp. A merészebbeknek 1,X-et, a bátrabbaknak hazai sikert javaslunk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.65

Az újonc Guingamp feltámadására építünk

A tapasztaltabb, ám sérülések sújtotta Lorient ellen szándékozik megindulni felfelé az újonc Guingamp. A merészebbeknek 1,X-et, a bátrabbaknak hazai sikert javaslunk.
Francia bajnokság
Guingamp-Lorient
Szombat, 20:00 óra

Beragadt a rajtnál Guingamp

A tabella utolsó helyén álló csapat biztosan izmosabb kezdést várt a bajnokságban, miután visszakerült az elitbe. De hiába minden, Gourvennec emberei két meccsből két vereséget hoztak össze – ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy olyan ellenfelekkel szemben kellett felállniuk, mint a Marseille és a Saint-Étienne.

Az OM ellen túlságosan hamar kapták be az első gólt, hogy aztán normális eredményt hozhassanak ki a meccsből – Samassa állította meg a labdát az érkező Gignacnak, aki betalált, aztán Payet duplájával már hipp-hopp 3-0-ra ment a Marseille a félidőben. A második játékrészben viszont mindenképpen pozitívan kell értékelni a Guingamp teljesítményét: nem kaptak be több gólt, és még szépíteni is sikerült a csapat első számú húzóembere, Yatabaré révén – aki egyébként éppen a héten hosszabbította meg a szerződését egy évvel.

Fő tipp: Guingamp–Lorient, 1, döntetlen nélkül (1.65) - Betclic Bátrabbaknak: Guingamp–Lorient, 1 (2.45)

A következő héten a Guingamp Geofrroy-Guichard-beli vendégszereplése sem ígérkezett sokkal biztatóbbnak a zöldek ellen, akik már egy ideje elkezdtek ketyegni az Európa Ligában, és olajazottan működtek kollektívan - egyértelmű esélyesként indultak a meccsnek. Ám a Guingamp védelme egész jól bírta a Saint-Étienne rohamait, mígnem Lemoine remek lövésével be nem találtak a hazaiak, viszont ezen a löketen kívül a vendégkapusnak sok dolga nem akadt a meccs alatt. A Guingamp ügyesen semlegesítette a hazaiak taktikáját, és simán megérdemelt volna egy idegenbeli pontot a meccs képe alapján. A fekete-pirosoknak ráadásul egy jogos tizenegyes is kijárt volna a hosszabbításban, de a bíró nem ítélte meg a büntetőt.

A felkészülési meccsei során a Guingamp jól szerepelt, négy meccse közül csak a Nantes ellenit veszítette el (0-1). A Vannes és a Rennes ellen ikszeltek (0-0 és 1-1), míg a Brestet 3-1-re győzték le, úgyhogy a Gourvennec féle alakulat készen áll arra, hogy megállja a helyét az első osztályban.

A játékospiacon okosan kereskedett a Guingamp – olyan tapasztalt játékosokat igazolt, akiknek már sok első és másodosztályú kilométer és tapasztalat dolgozik a lábában. Megszerezték többek közt a villámgyors középcsatárt, Beauvuét, aki legutóbb a Bastia hasznos tagja volt, vagy a Dijonból jött középhátvédet, Sankharét, aki a Marseille-be távozott Imbula helyét vette át. Ott van még a védő Langil az Auxerre-ből, vagy a korábbi nantes-i Sorbon, aki a Nancyba távozó Bellugout helyettesítheti.

A Lorient elleni meccsen a Guingamp számíthat a hazai közönségére, és egyetlen egy kulcsjátékosukat sem kénytelen nélkülözni. Apró, de talán hasznos infó, hogy a két csapat egymás elleni mindkét utolsó két barátságos meccsét a Guingamp nyerte - 2-0-ra és 4-2-re.

Kissé hektikus a Lorient

A minőségi támadó futballjáról és az előretörő, mozgásból érkező hasznos kényszerítőjeiről ismert klub évek óta meggyőző teljesítményt nyújt az első osztályban – köszönhetően Christian Gourcuff edzőnek, aki kitart az offenzív taktika mellett, és remekül megszervezte csapata játékmodorát.

A Lorient első két bajnoki meccse előtt elég vegyes eredményeket szerzett a felkészülési találkozói során. Kétszer győztek ugyan az Angers és a Sochaux ellen – 2-0-ra és 2-1-re- , de a Brest ellen csak egy 1-1-es ikszre futotta, és két zakó is becsúszott: a Metz ellen 1-0-ra, a Rennes ellen pedig 4-1-re kaptak ki. Úgyhogy az önbizalom és a magabiztosság nem egészen stabil a vendégcsapatnál.

A szezont is felemásan kezdték: a Lille-től 1-0-ra kaptak ki, majd a Nantes ellen sikerült hozniuk 2-1-re. Ez a második meccs sok tanulsággal szolgált, de legfőképpen az tűnt fel, hogy a Lorient mindent a támadójára, Jeremie Aliadiere-re tesz fel, erőltetik a mélységből érkező indításokat, ráadásul hátul is komoly problémák támadtak a védelemben, csak a szerencsének köszönhetik, hogy a sárgák nem találtak be többször – a kanárik ugyan többször is veszélyeztették a Lorient kapuját a hosszabbításban, de az utolsó pillanatban sikerült egy védőnek hárítania a gólvonalról, így kerülték el nantes-iak által egyébként megérdemelt döntetlent.

A Guingamp ellen a Lorient súlyosan hátrányos helyzetből vág neki a meccsnek. Több játékos is kénytelen sérülés miatt kihagyni a találkozót: Fabien Audard a hátát húzta meg csúnyán, így a cserekapus, Lecomte véd majd, akivel a védelemnek minden éberségére szükség lehet, hiszen egyáltalán nem szoktak össze. Ráadásul Maxime Barthelmé és Mathieu Coutadeur sem játszhat, sőt, a csapat aduja, a tavaly több mint 15 gólt szerző Jeremie Aliadière-re sem számíthatnak.

Íme az összegzés!

A breton derbin a Guingamp-nak otthon minél gyorsabban illene behúznia a hasznos pontokat, hogy versenyben maradhasson a bajnokságban. A szemben felálló, kétségtelenül tapasztaltabb Lorient ellenben bizonytalanabbnak tűnik. A hazaiak behúzhatják – de egy döntetlen is kinézhet.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!