<>

 
 
 
A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rókakoma: Hogy bírják ki a sebzett csapatok?

A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
A pénteki kínálatból három olyan csapatra hívom fel a figyelmet, amely nem áll valami fényesen keretével, így a Chateaoroux, a Brno és a Cordoba is bajba kerül?
CSEH ÉLVONAL, FRANCIA ÉS SPANYOL KETTŐ


Ajaccio-Chateauroux - 20:00 óra
A 6. fogadja a 14. helyezettet a 6. fordulóban. Nagyon az elején járunk, de mindkét csapat egyelőre azt nyújtja, amit várhatunk, a hazaiak a felsőházban tanyáznak, míg a vendégek inkább a kiesőzónát figyelik. A korzikai csapatokat hazai pályán legyőzni mindig borzasztóan nehéz, az Ajaccióval is ez a helyzet, igaz meglepetésre az eddig kínlódó Sochaux-nak sikerült. Egy eltiltott középpályását leszámítva teljes a keret, ami jó hír, mert eddig azért akadtak gondok. A Chateouroux szintén megjárta az élvonalt, de az elmúlt években már a másodosztály alsóházának oszlopos tagja. A nyáron gyengült, és küzdelem vár rá majd a bennmaradásért. Idegenben egy váratlanul sima vereségbe szaladt bele, majd egy kisebb bravúrt végrehajtva a feljutásra esélyes Angers-t megfogta (1-1). A problémát pénteken az okozza, hogy egy értékes középpályás mellé két másik középpályás és két védő is kidőlt. Mindez a nyári kiárusítással együtt sok lehet a vendégeknek, hazai felé hajlok, de kérdéses a tipp ereje.
Slavia Praha-Brno - 20:15 óra
A cseh élvonal 7. fordulójában a második látja vendégül a 12. helyezettet. A Slaviát saját magam is ismerem, tavaly kint volt az őszi idényzáró mérkőzésen, amint megnyert. Egy Újpest féle klubot kell elképzelni, hagyományokkal, népes közönséggel, és egy kiváló 20 ezres stadionnal. Ehhez képest évek óta csak kínlódik, tavaly megjárta a kiesőzónát is. Az új szezonban viszont életre kelt, 4-0-2-es mérleggel, hazai pályán pedig nagyszerű, 3-0-0-val, mellé 8-2-es gólaránnyal áll. Egy kisebb hullámvölgyből lábal viszont ki, egy kupameccs után a bajnokságban is kikapott. Egy kezdő középpályás az egyedüli kimaradó. A Brno többre hivatott mostani helyezésénél, de addig aligha javíthat, míg ennyi hiányzója van. Hosszú távon kimarad egy védő és egy támadó, mellé kidőlt egy kezdő védő, két középpályás és a legjobb támadó, plusz egy védő és egy középpályás még kérdéses. Idegenben 0-1-2-es mérleggel és 2-4-es gólaránnyal nem az igazi, itt is hazai, elég szép oddsért, a Slaviában nem hisznek egyelőre a bukik.
Almería-Cordoba - 21:00 óra
A spanyol élvonal 3. fordulójában egy tavalyi újonc fogad egy ideit. Az Almería az utolsó fordulóban maradt benn a tavasszal, azóta ugyan szépen erősített, főleg támadásban, de volt is kit, ugyanis négy abszolút kulcsember, köztük a Liverpoolban feltűnt SUso is továbbállt. Az Almería mindig otthon alapozta meg céljait, pénteken jobban áll keretével, így három kérdéses játékossal számol. Egyelőre nehéz felmérni, hogy mit tud, egy Getafe elleni vereség mellett 1-1-re végzett az Espanyollal. A Cordobáról sokáig járta a hír, hogy nem akar feljutni, anyagilag bajban lehet az élvonalban, aztán a rájátszásban mégis megcsinálta, 42 év múltán. A keret jó lehet egy szezonra az élvonalra, de 16 érkezőből 10 kölcsönben jött, így a hosszú távú építkezés nagy kérdőjelekbe ütközik. A Real Madrid ellen masszívan tartotta magát, mielőtt a nem túl acélos Granadát megfogta otthon. A gond, hogy két kulcsembere tavalyról alapból nincs, ehhez adódott most még kettő, plusz további egy kezdő középpályás és egy csere támadó sincs, míg egy kezdő középpályás kérdéses. Ez így a hazaiak felé húzza a mérleg nyelvét.
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!