<>

 
 
 
Csábító a Juventusra fogadni, de furcsa egymás elleni eredmények, érdekes igazolások miatt érdemes kétszer meggondolni.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Miért bűzlik a Sampdoria-Juventus?

Csábító a Juventusra fogadni, de furcsa egymás elleni eredmények, érdekes igazolások miatt érdemes kétszer meggondolni.
Olasz bajnokság, 1. forduló
Sampdoria-Juventus - szombat 20:45

A Sampdoriának nehezebb lesz

A Sampdoria újoncként nagyobb izgalmak nélkül bennmaradt, mivel jól kezdett és az idény végére került gödörbe. Hazai pályán 8-3-8-as mérlegével és 25-22-es gólarányával tűrhető volt. Az idén nehezebb dolga lesz, mert távozott az első számú kapus, egy kezdő védő, három kezdő középpályás és két kezdő támadó, így a házi gólkirály (31 bajnoki tavaly/10 gól). Az érkezők a másodosztályból jöttek zömében, inkább tehetségek, akikben lehet potenciál, de egyelőre minőség nem. A kapusposzt tűnik az erősségének, amúgy elég átlagos kerete van, talán túléli ezt a szezont is, a 15-18. hely körüli a reális.

A Juvénál minden adott a triplázásra

A Juventus Antonio Contéval két éve uralja Olaszországot, az elmúlt idényt idegenben nyerte meg, ahol 13-3-3-as mérlege és 35-14-es gólaránya volt. Egy sztárcsatár hiányzott talán egyedül a keretből, ezt Fernando Llorentével és Carlos Tévezzel megoldották, míg hátulra Angelo Ogbonna jelentős erősítés. Kulcsember nem távozott, Emanuele Giaccherini is azért távozott, mert nem jutna neki elég játékidő. Valószínűleg Alessandro Matri és Fábio Quagliarella még továbbáll, mert szintén elfogy körülöttük a levegő, Mirko Vucsinics maradhat a padon. Minden adott tehát a bajnoki triplázásra és nehéz ez ellen ütős érvet felhozni.

Akkor mi a baj?

A minőségi különbség eddig is méretes volt, de a nyáron ez tovább nőtt, így felmerül a kérdés, miért ne fogadjuk a Juventust? Azért, mert valami nem stimmel a két csapat mérkőzéseivel, az utolsó ötön nyeretlen(!) a Juve, így az elmúlt idényben 3-2-re és 2-1-re kikapott. Utóbbi ráadásul gyanús, mert félidőben még a címvédő vezetett egy büntetőből. Ezen túl Carlo Osti, a Samp vezetőedzője korábbi játékosa az ellenfélnek és egymás között is előszerettel igazolnak. Tehát jóban vannak, így most papíron a Juventusnak kellene visszajárnia a pontoknak és a többi előjel is erre utal. De mégis...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!