<>

 
 
 
A Tour de France-ról nyerő fogadásokkal érkeztünk, a Vuelta sem maradhat érintetlenül. Yossarian szakírónk elemez és tippel!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Itt van a Vuelta, itt van újra!

A Tour de France-ról nyerő fogadásokkal érkeztünk, a Vuelta sem maradhat érintetlenül. Yossarian szakírónk elemez és tippel!
Spanyol kerékpáros körverseny, 1. szakasz
Pontevedra-Baiona. Alto Do Monte Da Groba, 177 km
Yossarian elemzése

Szombaton kezdetét vette az év harmadik nagy kerékpáros körversenye a Vuelta a España. Az elkövetkező három hétben számtalan izgalmas szakaszt fogunk látni, ugyanis nem kevesebb mint 10(!) fog hegyi befutóval végződni. Ma lesz az első ilyen etap. Az első 167 km nem lesz különösebben nehéz, de az utolsó 11 km átlagban 5,6%-os meredekségű, így a szakaszgyőzelemért nagy eséllyel a legjobb hegyi menők küzdhetnek meg.

A kerékpáros versenyek egyik népszerű fogadási típusa a párosítás, amely esetén azt kell megtippelni, hogy a fogadóiroda által egymással szembe állított bringások közül ki végez előrébb. Ezúttal Daniel Martin és Diego Ulissi párharcát fogom elemezni.

Az ír Martin eddig nagyon jó szezont fut. Márciusban megnyerte a katalán körversenyt, majd áprilisban diadalmaskodott az egyik legrangosabb egynapos viadalon, a Liége-Bastogne-Liége-en. Idei főversenye a Tour de France volt, ahol ugyan nyert egy szakaszt, de az összetettben nem volt tényező és az utolsó hétre teljesen elfogyott. Az azóta eltelt közel két hónapban nem versenyzett. Szombaton a csapatidőfutamon a 22 gárda közül a 19. helyen végzett társaival jelentős hátrányt összeszedve. Nem az összetett verseny a cél, várhatóan a szakaszgyőzelmekre fog rámenni a verseny második és harmadik hetében, addigra kellő hátránya lesz az összetett éllovasával szemben, így nyugodtan szökhet majd.

Diego Ulissi a Lampre kerekese. A kerékpárosok között nagyon fiatalnak számít, mindössze 24 éves. Eddig kétszer indult háromhetes körversenyen. 2011-ben 40. 2012-ben már 24. lett az olasz körversenyen, a Girón. Idén kihagyta Itáliát és a Vueltára hegyezte ki a formáját. Július 27-től egy héten át a Lengyelországban versenyzett, ahol az első szakaszon egy hegyi befutós etapon győzött, később ugyanezen a versenyen egy 4. és egy 7. helyet is bezsebelt. Jó formában van.

Daniel Martin a Tour utolsó hetében mutatott formája, csapata tegnapi gyenge eredménye és Ulissi jó formája miatt bátran merem ajánlani, hogy a fiatal olasz fiú végez előrébb.

Daniel Martin - Diego Ulissi, 2 (2,50) - 13:00 óra
 
 
  • 1yossarian2013augusztus25.18:12ÚjVálasz

    Ulissi 6., Dan Martin 11. lett. A tipp nyert!

    Dan Martin jobb volt, mint vártam, de Ulissi nagyon jó formában van. Simán tartotta a lépést az esélyesekkel.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!