<>

 
 
 
A Tottenham és a Swansea egyaránt ötöt rúgott az Európa-liga-fordulóban csütörtökön, nekünk most egy-egy is elég lenne!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bony a Tottenhammal is kibabrál?

A Tottenham és a Swansea egyaránt ötöt rúgott az Európa-liga-fordulóban csütörtökön, nekünk most egy-egy is elég lenne!
Premier League, 2. forduló
Tottenham-Swansea City - vasárnap 17:00 óra

A Tottenham az elmúlt két szezonban ott toporgott a legjobbak között, de a Premier League-történet legtöbb pontjával így is lemaradt a top4-ről, ezzel a BL-ről. A 11-5-3-as mérleg és 29-18-as gólarány megfelel helyezésének. Andrés Villas-Boasban megbíznak és maradt. Mindig kimért költekezéséről volt híres, de a sztárok elhozását és több tízmillió euró kiadását kerülte. Idáig! Ezen a nyáron ugyanis előbb a Konfederációs Kupán a berobbant brazil Paulinhóval, majd röviddel később a valenciai gólkirállyal Roberto Soldadóval is megdöntötte átigazolási csúcsát. A Twentében futballozó Nacer Chadli és Etienne Capoue a középpályára komoly erősítés, míg román rekordért érkezik a Steauától Alexandru Chipciu. Előbbiek mind játszhatnak, a hátvéd még nem. A költekezés forrása részben tavalyról Luka Modric, de valószínűbb, hogy már előre Gareth Bale 99 millió euróra jósolt eladása lehet, aki most éppen Marbellán sütteti a hasát, mielőtt aláír a Real Madridhoz. A hiány ilyen erősítések mellett feldolgozható, és a hírek szerint Willianről ugyan lemarad a csapat, de a Romából Erik Lameláról nem. A nyitányon a kiesőjelölt Crystal Palace otthonában 18 lövéséből csak 3 talált kaput, de ez is elég volt az 1-0-s győzelemhez, míg csütörtökön a masszívnak mondott Dinamo Tbiliszi ellen nem volt kegyelem, Villas-Boas legjobbjait játszatva gázolt (5-0).

Tottenham – Swansea, mindkét csapat gólt szerez (1.72) Betclic

A Swansea tavaly erőn felül teljesített a Premier League-ben, már a tavasz elejére biztosan bennmaradt és megnyerte a Ligakupát. A 9. hely halvány csak 6-8-5-ös hazai mérleggel és 28-26-os gólaránnyal párosult. Megőrizte sikerkovácsát, Michael Laudrupot és házi gólkirályát, Michut (35/18) és legjobb védőjét, Ashley Williamset, és bevásárolt. A holland gólkirály Wilfried Bony (30/31) a legnagyobb fogás, a középpályára Jonjo Shelvey és José Canas, ők mind kezdők voltak a bajnoki nyitányon, de érkezett még néhány tehetség is, így Jordi Amat a védelembe. Az Európa-ligát kiemelten fontosnak kezeli Laudrup, mindenáron a csoportkörbe akar jutni. A fiatalokkal teletömött Malmöt 4-0-ra verte Walesben, a bajnoki nyitányon viszont a Manchester Unitedtől kapott 4-1-es leckét. A védelemre panaszkodott a menedzser, így hiába volt kiegyenlített az első 30 perc. A román harmadik Petrolul ellen azonban már nem volt kegyelem, a félidőben 3-0-ra vezetett, 5-1-re nyert, ismét igazolva erejét.

A Tottenham hazai pályán szinte garantáltan betalál, de elnézve azt, amit eddig a Swansea produkált játékban a Manchester United ellen és az Európa-ligában, azt mondhatjuk, hogy van mitől tartani. Túl sok a potenciál támadásban a vendégekben, így a holland gólkirály Bony három tétmérkőzésen négy gólnál jár. Ennek tudatában jó esélyt látunk arra, hogy a walesiek ismét eredményesek legyenek, ahogy a Spurs elleni utolsó négy meccsből háromszor. Biztosabb tippnek látjuk, mint a hendikeppel kockáztatni!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!