<>

 
 
 
Az izlandiak Törökország után a tartalékosan felálló, és amúgy sem valami acélos Lettországot verhetik meg.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A lettek hat kulcsember nélkül selejteznek

Az izlandiak Törökország után a tartalékosan felálló, és amúgy sem valami acélos Lettországot verhetik meg.
Európa-bajnoki selejtező, A-csoport, 2. forduló
Lettország-Izland
péntek 20:45 óra

Lettországtól nagyon messze került az éppen tíz éve történt siker, amikor kijutott a portugáliai Európa-bajnokságra. Tavaly a vb-selejtezőkön mindössze 8 pontot gyűjtött, esélye sem volt bármire, csak Litvániát és Liechtensteint tudta megverni, a bosnyákok például 5-0-ra mosták le. Azóta Írországban 3-0-ra, Macedóniában 2-1-re égett meg, azóta elvárható győzelmeket aratott. A selejtezőket Kazahsztánban esélyesként kezdte, de végül szerencsével hozott el pontot. A jelenlegi helyzet súlyos. Az első számú kapus, egy kezdő védő, három középpályás, köztük talán a keret legjobbja, a CSZKA Moszkvában szereplő Cauna és egy támadó is kimarad. Hat meghatározó emberről van tehát szó.

Lettország-Izland, 2 (2,15) - Tippmix

Izland néhány százezres lakosságához mérve szárnyal, fénykorát éli. A vb-selejtezőkön - igaz nem egy nehéz csoportban - Svájc mögött lett második, Szlovéniát, Norvégiát és a felfelé tartó Albániát megelőzve. Idegenben Tiranában és Ljubljanában is jött a három pont, majd a pótselejtezőben a később Brazíliát szorongató Horvátországgal nem bírt. Azóta Svédországgal és Walesszel nem bírt, ám például Ausztriában 1-1-re végzett, az észteket legyőzte, míg az Eb-selejtezőkön bravúrosan küldte haza Törökországot, a vége 3-0 lett. A keret összes alapembere érkezik, így a Premier League-ben, a Serie A-ban, La Ligában játszók.

Lettország otthon kemény dió is lehetne, de a válogatott a helyi, gyenge bajnokságra épül. Eközben az izlandiak tele vannak légiósokkal, ismert nevek is szerepelnek a keretben. Ehhez az enyhe minőségi különbséghez adódik a hazaiak súlyos sérültlistája, így a 2-es megér egy próbát.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!