<>

 
 
 
A finn hokiligában a Tapparában bízunk, míg az Eb-selejtezőkön a portugálok szimpatikusak Dánia otthonában.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? A portugálok és finn hoki

A finn hokiligában a Tapparában bízunk, míg az Eb-selejtezőkön a portugálok szimpatikusak Dánia otthonában.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

083. SaiPa - Tappara, 2 (2.46) - finn jégkorongbajnokság, 17:30

A 3. fogadja a 9. helyen állót a keddi játéknapon. A SaiPa alapszakasza tavaly nem alakult rosszul, 100 ponttal a 4. helyen zártak, a rájátszás elődöntőjében viszont a Kärpät megállította őket. Otthon stabilan teljesítettek 20 győzelemmel és 10 vereséggel. Idén 6-1-1-3 mérleggel rajtoltak, otthon egy vereség csúszott be, viszont az a Lahti elleni csúnyára sikerült (0-5). Támadásban egy erős, védekezésben viszont gyenge együttesről van szó. A Tappara ügyesen menetelt tavaly az alapszakasz 2. helyéig és vendégségben is kiegyensúlyozottan teljesítettek. Egészen a playoff döntőig meneteltek, ahol viszont a Kärpät együttesével nem bírtak. Ezután csalódást keltő a nyitány számukra: 5 győzelemmel és 7 vereséggel, mindössze 21 lőtt góllal állnak. Formájuk viszont bizakodásra adhat okoz: legutóbbi két meccsét már behúzta a csapat, ráadásul ezalatt gólt sem kapott. A SaiPa védelmi sebezhetősége miatt van ráció az ébredező Tappara sikerében!

156. Dánia-Portugália, 2 (2,43) - Eb-selejtező, 20:45

A FIFA-világranglista 27. és 11. mérkőzése az I-csoport 3. fordulójában. Dánia a legrosszabb második helyezettként maradt le a pótselejtezőről. Magának köszönheti, otthon öt meccsből csak egyet nyert meg, és az örményektől például 4-0-ra kapott ki. Legjobbjai nincsenek formában, Nicklas Bendtner régóta, Daniel Agger hazatért, Christian Eriksen még úgy ahogy halad a Tottenhammel. Védelme hosszú távon rossz, az utolsó 15 meccsén csak háromszor nem kapott gólt, ezúttal két legjobbja, Agger és Kjaer is kérdéses. Portugália sem lehet büszke magára, a vb Ronaldo fáradtsága nyomán csapnivalóan sikerült, és azóta is két veresége van. Az Albánia elleni 0-1 Paulo Bento végét jelentette, a görögökkel sikeres Ricardo Santos kiváló utódnak tűnik. Visszahívott néhány régi nevet (Danny, Tiago, R. Carvalho), és ugyan 2-1-re kikapott Párizsban a csapat, a mezőnyt uralta, biztató jeleket mutatott. Hiába a borzasztó forma, a luzitánokban több potenciál van, és elég arra gondolni, Ronaldo mit művelt tavaly Svédországban. Vele biztosan nem tudnak versenyezni a dánok. Ilyen oddsért érdemes próbálkozni.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!