<>

 
 
 
Az örmények Szerbiától pontot raboltak, de a franciák ellen már kijöhet, hogy három legjobbjuk is hiányzik.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Legjobbjai nélkül az örmények, sima francia?

Az örmények Szerbiától pontot raboltak, de a franciák ellen már kijöhet, hogy három legjobbjuk is hiányzik.
Barátságos mérkőzés
Örményország-Franciaország
kedd 18:00 óra

Az örmény foci fejlődik, a vb-selejtezőkön ugyan az utolsó előtti lett csoportjában, de csak három ponttal elmaradva Dániától. Közben a dánokat, a cseheket és a bolgárokat is legyőzte, igaz meglepő vereségek is becsúsztak. Hazai pályán érdekes módon Málta ellen is leégett. Azóta nem sok sikerélménye volt, így három nehéz és egy könnyű mérkőzésen négy vereség jött össze. Döntő hír, hogy három legjobb játékosa, a gólfelelősök kidőltek: Mhitarjan (Dortmund), Movsziszjan és Özbiliz (mindkettő Szpartak Moszkva). Ők szerezték a gólokat a Dánia elleni 4-0 és az olaszországi 2-2 során is. Igaz, nélkülük álltak nyerésre a szerbek ellen, hiszen vezettek és egy büntetőt is hibáztak. A vezetőedző ahhoz a felforgatott kezdőhöz képest is négy-öt cserét ígér.

Fő tipp: 111. Örményország-Franciaország, 2 (1,43) - Tippmix Bevállalósoknak: 112. Örményország-Franciaország, 2, európai hendikep -1 (2,20) - Tippmix

A franciák a 2010-es vb-n és igazából a 2012-es Eb-n is leégtek. Mindkét tornán benne volt a keretben valami extra, de belső ellentétek meghiúsították az átütő sikert. Didier Deschamps éppen ezért rakta ki a keretből Samir Nasrit, míg Franck Ribéry kiválása kellemetlen hír. A vb-n úgy kezdett, mintha tényleg végső esélyes lenne, ám egyetlen hitetlen mérkőzés a németek ellen máris végzett az álmokkal. Az építkezés azóta folytatódik, lassan Paul Pogba köré fonódik a csapat, és tűrhetően szerepel. Mivel Eb-rendező, így tétmeccset nem játszik. Legyőzte szeptemberben Spanyolországot, a szerbekkel pechesen játszott 1-1-et, míg legutóbb a portugálokkal egy döntetlenszagú meccset tudott megnyerni úgy, hogy Cristiano Ronaldót féken tartotta.

Barátságos meccs, ahol adott egy eleve sebzett, ráadásul inkább a hazai játékosokra építő örmény csapat, és az Eb-re való készülés jegyében legjobb francia válogatott. Szerintünk ebből 2-es lesz, és a hendit is bátran ajánljuk, elvégre a galloknak fontosabb ez a meccs, nem a kaukázusiaknak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!