<>

 
 
 
A nehéz idényrajt után száguld a Lyon, amely főleg otthon meggyőző. A Montpellier-nek sem kegyelmezhet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Folytathatja menetelését a Lyon

A nehéz idényrajt után száguld a Lyon, amely főleg otthon meggyőző. A Montpellier-nek sem kegyelmezhet.
Francia bajnokság, 10. forduló
Lyon-Montpellier
vasárnap 21:00 óra

A Lyon politikája jól ismert, önfenntartó rendszerben működve eladják a legjobbakat, ám mégsem forgatnak vissza eleget. Így lett a sokszoros Real Madrid-verő topklub egy reálisan a francia dobogóra is esélytelen középcsapat. Főleg védelme erős papíron, de eddig inkább támadásban jeleskedik. Nagyon besült a szezonrajton, de szeptember elejére fordult a kocka. Hét pontot szerzett a Monaco, PSG, Lorient hármas ellen, majd Nantes-ban nem volt szerencséje, ám a tartalékos Lille-nek esélyt sem adott. A múlt idényben inkább idegenben remekelt, most hazai pályán, 4-0-1-es mérleggel és 11-2-es gólaránnyal meggyőző. Olyan új nevek tűntek fel, mint Nabil Fekir és Clint N'Jie, igaz a kulcsember egy régi figura, Alexandre Lacazette, aki már 7 gólnál jár. Ráadásul olyan meghatározó játékosok, mint Clement Grenier, Gueida Fofana és Milan Bisevac még pályára sem léptek a szezonban.

A Montpellier-nél régen volt a 2012-es bajnoki cím. Már régen nem Olivier Giroud-k, Junesz Belhandák alkotják a keretet. A nyáron újabb sztárjátékos, Cabella és a második legjobb, Stambouli is továbbállt. Azért annyira nem gyászos a helyzet, a mag még mindig elég a középmezőnyhöz, és néhány erősítés beválásával ez el is érhető. A múlt szezonban nagyon beragadt az elején, amit ezúttal kiküszöbölt. Egyelőre stabilan a középmezőny elejének tagja, a góllövés krónikus gond maradt, viszont ameddig a védelem (5 kapott gól) így muzsikál, gond nem lehet. Idegenben csak a Nantes verte, a Lille-t megfogta, míg az elején kihasználta a Marseille korai gondjait. Veszélyes, egységes, masszív csapat.

234. Lyon-Montpellier, 1 (1,75) - Tippmix

Veszélyes csapat vár a Lyonra, de egy jobb erőkből álló, formába lendült, a válogatott forduló által annyira nem érintett csapatról van szó. Hazai pályán rendkívül erős, és elintézheti a Montpellier-t, amely talán kicsit túlságosan is jól kezdett.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!