<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Lions és a Bears is otthon győzhet

Három hazait és egy apróbb meglepetést várunk vasárnap az NFL 7. fordulójából. A Colts, a Bears és a Lions odahaza nyerhet, míg a Kansas egy pihenő után meglepheti a Chargerst.
NFL, 7. hét
Chicago Bears – Miami Dolphins
Vasárnap, 19:00

Ez egy kőkemény összecsapás lesz két olyan csapat között, amelyik akár a rájátszásra is odaérhetne. A Chicago két kellemetlen vereség után egy óriási meglepetésgyőzelmet aratott múlt héten a Falcons otthonában, míg a Miami az utolsó másodpercekben veszített el egy megnyert mérkőzést a Green Bay vendéglátójaként. A lélektani különbség ezúttal a Chicago oldalán van, ráadásul a Bears olyan régóta nem tudott nyerni a Soldiers Field-en, hogy már csak ezért kinéz a hazai. A Chicago támadójátéka nagyon nem fekszik a Delfineknek, Jay Cutler irányító és társai termelhetik majd a pontokat. A nagy kérdés, hogy a Medvék védelme milyen napot fog ki, ha jót, akkor sima hazai, ha viszont a szokásosat, akkor egy sok pontos, szoros mérkőzésre van kilátás.

Tipp

Bears – Dolphins 1 (1.65)
NFL, 7. hét
Indianapolis Colts – Cincinnati Bengals
Vasárnap, 19:00

A forduló egyik legjobb meccse is lehetett volna egy hónappal ezelőtt, de azóta nagyon sok minden történt. Például a simán rájátszásesélyes Bengals védelme összeomlott. Rengeteg kulcsjátékosuk sérült le, ennek is köszönhető, hogy legutóbbi két meccsét sem tudta megnyerni a csapat. A New England feltörölte a Tigrisekkel a padlót, míg odahaza a gyengélkedő Carolina ellen csak döntetlenre futotta a csapat erejéből (hosszabbításban sem dőlt el a meccs). A Colts ellenben szárnyal, verte a Baltimore-t és a Texanst is. A Bengals sérülés miatt még a legjobb támadóját, AJ Greent is elveszítette, így nem sok reménye maradt a Cincinnatinak az egyre jobb formába lendülő Andrew Luck és bandája ellen.

Tipp

Colts – Bengals 1 (1.60)
NFL, 7. hét
Detroit Lions – New Orleans Saints
Vasárnap, 19:00

Külső szemmel nézve talán meglepő lehet, hogy a Detroit hat forduló után vezet abban a csoportban, amelyben ott van a Green Bay, a Chicago és a Minnesota is, de a Lions az elmúlt években szenzációsan építkezett, így valójában egyáltalán nem különös, hogy ott áll a csapat a rájátszás kapujában. A Detroitnak az elmúlt években mindig apróbb nüanszokon múlt a siker, és azért a botlások most is benne vannak a csapatban. Mint például a legutóbbi hazai meccsen, amikor a Detroit kikapott a Buffalótól. A New Orleans teljesen szétesett erre a szezonra, a csapat védelme halovány és Drew Brees-nek sem megy már annyira az osztogatás. 2 győzelemmel és három vereséggel áll a csapat. A Lions védelme félelmetes, simán földre vihetik majd párszor a Szentek irányítóját, ha pedig a New Orleans offense is meg lesz fojtva, akkor nagyon sima hazai sikernek nézünk elébe.

Tipp

Lions – Saints 1 (1.80)
NFL, 7. hét
San Diego Chargers – Kanasas City Chiefs
Vasárnap, 22:05

Igazi csoportrangadót várunk vasárnap éjszaka San Diegóban, ahol a Chargers a Kansas City-t fogadja. Alapvetően hazai győzelem várható, de az ilyen meccseknél sosem lehet biztosra menni. A Chargers az előző fordulóban nagyon nem volt meggyőző, a gyenge Oaklandot alig tudta megverni a gárda. A Chiefs legutóbb öttel kapott ki a San Francisco vendégeként, utána viszont pihenőn volt, így most éhesen és pihenten térhetnek vissza a Főnökök. A Kansas City amennyiben ismét kikap, akkor szinte már el is könyvelheti, hogy nem lesz meg ebben a szezonban a rájátszás. Márpedig ez nem lehet opció egy ilyen szintű gárda esetében. Mi azt várjuk, hogy a Chiefs foggal körömmel fog küzdeni és ne fogja elengedni a Chargers torkát. Persze még így is nyerhet a San Diego, de hogy kiütés nem lesz ebből, abban biztosak vagyunk.

Tipp

Chargers - Chiefs hendikep +7,5 2 (1.50)
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!