<>

 
 
 
Olvasói levélre válaszolva a bolgár bajnokságban kalandozunk, a 4. és 3. helyezett furcsa rangadóján, ahol 1,18-at ért a hazai.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A 3. a 4. ellen, mégis 1,18 a hazai?

Olvasói levélre válaszolva a bolgár bajnokságban kalandozunk, a 4. és 3. helyezett furcsa rangadóján, ahol 1,18-at ért a hazai.
Bolgár bajnokság, 5. forduló
Liteksz Lovecs-Ljubimec - hétfő 20:00 óra

Attila írt nekünk levelet és érdeklődött arról, hogy a bolgár bajnokságban jelenleg 3. Ljubimec hogyan kaphatott hihetetlen alacsony, 1,18-as oddsot a hétfő esti mérkőzésen a 4. Liteksz elleni találkozóra.

Jogos kérdés az odds, megnéztük! A Liteksz Lovecs tavaly az 5. lett, 15-5-10-es mérleggel, 13 ponttal elmaradva a dobogótól és 22-re a bajnoki címtől. Otthoni mérlege elmaradt az előtte álló négyestől, 8-2-5 mellé viszont 34-14-es gólarány párosult. A nyáron inkább erősödött, helyi beszámolók szerint jó futballt játszik, három elvárható és a várnál nagyobb különbségű győzelem mellett a 2. helyezettel és a tavalyi ezüstérmes Levszkivel feszült rangadón 0-0-ra végzett. Erőssége a védelem, a néhány bekapott gólt büntetőből nyelte. Egy kulcsembere, az első számú kapusa frissen fél évre kidőlt.

A Ljubimec újonc, a másodosztályt 2. helyen zárta, 16-3-7-es mérleggel és 44-28-as gólaránnyal, idegenben viszont a legjobb volt, 8-0-5-ös mérleggel és 22-14-es gólkülönbséggel. A bajnokságban eddig két komoly csapattal is találkozott, a bajnok Ludogorecet meglepte a nyitányon, amikor már a BL-selejtezők kellős közepén járt, míg néhány hete az Európa-ligában szereplő Botev Plovdivot idegenben, a többi mérkőzésen alsóházi csapatokkal találkozott. Volt szerencséje, de nem lehetett elvitatni a pontokat tőle. A sikerek ellenére néhány hete edzőt váltott, ami a bolgár fociban uralkodó felfordulás kitűnő jele. Négy meghatározó játékosa kimarad az egyik hiteles bolgár sajtóforrás alapján (hivatalos honlap ugyanis nincs, ahol utána lehetne nézni).

Az 1,20-as odds nevetségesen alacsony az 1-esre, mi elkerülnénk. Az X, 2 vagy valami hasonló tűnne logikusnak. A bolgár honlapokon nézelődve viszont olyan véleménnyel vannak a vendégekről, mint itthon a Pápáról és a Paksról, az alapemberek kimaradása miatt egyértelműen hazait jósolnak. Emlékezhetünk, utóbbi 1,30 körülit kapott a Videoton otthonában nemrég és jócskán meg is égett. Itt is valami ilyen lehet a helyzet, mi messziről elkerüljük a meccset, de némi háttérrel azért szolgáltunk!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!