<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gyorstippek keddre: nyerő a Bayern és a West Brom

Vergődő Freiburg és formálódó Bayern, izgalmasnak ígérkező BL-selejtezők, aztán irány Anglia és Franciaország. A Profitipp már korán igyekszik mankót nyújtani a fogadóknak.

Új rovatunkban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. Az elemzések rövidebbek lesznek – előre szólunk: nem kerülnek be a másnapi értékelő táblázatunkba –, és bevallottan elsősorban azoknak kívánunk kedvezni velük, akik a régi, jól ismert Tippmixen teszik meg a tétjeiket. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

Freiburg–Bayern München, 2, európai hendikep -1 (1.68) - német bajnokság, 18:30

Pénteken a Chelsea ellen játszik a Bayern az Európai Szuperkupáért, ezért a keddi meccsidőpont. Noha a bajor sztárcsapat még nem pörgött fel igazán, az eddigi három Bundesliga-derbijén kilenc pontot szerzett, míg a házigazda mindössze egyet. A legutóbbi évad meglepetéscsapata markánsan gyengült a nyáron, ráadásul ezúttal nem számíthat több sérültre, illetve a Hoffenheim ellen kiállított Coquelinre és Mehmedire. A Freiburgnak különösen a hátsó alakzattal vannak jelentős gondjai, három bajnokin nyolc gólt nyelt be. Guardiola sztárcsapata Ribéryvel, Robbennel, Mandzukiccal és a többiekkel idegenben is megszórhatja a Freiburgot, a legutóbbi évad vendégmérlege félelmetes: 15 meccs, két döntetlen, 42-7-es gólkülönbség. Az utóbbi évek elképesztő Bayern-fölényt mutatnak ebben a párharcban, a Freiburg gólt sem lőtt a legutóbbi négy találkozón.

Basel–Ludogorec, több, mint 2,5 gól (1.65) - BL-selejtező, visszavágó, 20:45

Mivel a Basel idegenbeli 4-2-s győzelmével a lényegi kérdések alighanem eldőltek a BL-csoportkörbejutást illetően, a csapatok görcsösség nélkül futballozhatnak. Az erős támadófocira képes bolgár Ludogorecnek nincs veszíteni valója, ezért minden bizonnyal nyílt focit vállal majd fel Svájcban is, a Baselben pedig otthon mindig benne vannak a gólok. Mindezek tekintetében a 2,5-nél több gólra igen jó esélyt látunk.

Austria Wien–Dinamo Zagreb, több, mint 2,5 gól (1.79) - BL-selejtező, visszavágó, 20:45

Az első mérkőzésen óriási meglepetésre 2-0-ás vendégsiker született, ám a találkozót az első bekapott gólig és a piros lapig a horvát együttes irányította. Emberhátrányban is támadott a Dinamo, de a kinyíló védelem újabb gólt kapott. A pofon valószínűleg józanítólag hatott a horvátokra: a hétvégén 3-1-re verték idegenben a Belupót. Az Austria gyengébb csapat a Zágrábnál, a hétvégén az osztrákok is nyertek 4-1-re, de a múlt heti győzelem ellenére sem mondhatjuk, hogy hátradőlhetnek. Egy felbőszített Dinamo Zágrábot igen nehéz lesz megállítani, úgy véljük, potyogni fognak a gólok.

Huddersfield–Charlton, 1 (2.23) - Angol Ligakupa, 20:45

A hazaiak eddig jól szerepelnek a ligában, egy bekalkulálható idegenbeli vereség (1-0 a Nottingham ellen) óta egy döntetlen és két győzelem van a nevük mellett, egyre jobb formába kerülnek. Az egykor szebb napokat látott Charlton Athletic azonban eddig mindössze egy pontot kapart össze a másodosztályban, kétszer is kapitulált. A Ligakupában még tovább léptek az Oxfordon, de 2007 óta nem jutottak be a harmadik körbe. A két együttes formája közötti különbség miatt érdemes lehet megjátszani a hazait.

West Bromwich–Newport, 1, hendikep -1 (1.70) - Angol Ligakupa, 21:00

Eddig nem kényeztette el szurkolóit az élvonalbeli West Bromwich Albion az idei szezonban, hiszen az első fordulóban meglepetésre hazai pályán kapott ki a Southampton együttesétől (0-1), a második körben pedig egy gól nélküli döntetlenre futotta a Steve Clarke irányította együttes erejéből a liverpooli Everton otthonában. A kiscsapatok kupájának tartott Angol Ligakupa 2. fordulójában azonban visszanyerheti drukkerei szeretetét, és önbizalom növelő győzelmet arathat, mert hazai pályán fogadja a negyedosztályú Newport együttesét. Véleményünk szerint jó esély van a WBA fölényes sikerére, a fogadóirodák 1.70 körüli szorzót kínálnak a legalább kétgólos hazai győzelemre, mely kecsegtető ajánlat.

Lens–Créteil, 1 (1.70) - Francia Ligakupa, 20:00

Három győzelemmel és egy döntetlennel a lábában, az RC Lens – jobb gólkülönbséggel – vezeti a francia másodosztályt. A lens-iak az idény eleje óta nem kaptak ki, biztosan állnak a lábukon, és több esélyük van, mint valaha, hogy megnyerjék a Ligue 2-t. Az északi klub az előző körben hosszabbítás után verte ki az Angers-t (2-1), a másik markáns bajnokjelöltet, így a legnagyobb önbizalommal indulhatnak neki a meccsnek. Eközben a bajnokság kilencedik helyén álló, a harmadosztályból felkerülő Créteil legutóbb 3-0-ra kikapott a Caentől, és a Ligakupa első fordulójában is csak hosszabbításban sikerült továbbjutnia a Boulogne ellen. A felek legutóbb hét éve találkoztak, akkor a Lens 4-1-re diadalmaskodott – ugyancsak a Ligakupában.

 
 
  • 3zsevaldo2013augusztus27.20:59ÚjVálasz

    Hat, ez nem jott be...:S

     
  • 2dodo10102013augusztus27.10:54ÚjVálasz
    Idézet: putnokya
    Hali, a legia továbbjutásáról mi a véleményetek? Szerintem egy döntetlenre minimum jó otthon a Varsó, a hazai őrült, fanatikus közönségből tudnak erőt nyerni.
    ...

    Az gyilkos meccs lesz, 1-1-ről... Elvben a lengyelek behúzhatják, és talán meg is teszik, de izgalmas lesz a küzdelem, ha a steaua is betalál...

     
  • 1putnokya2013augusztus27.10:49ÚjVálasz

    Hali, a legia továbbjutásáról mi a véleményetek? Szerintem egy döntetlenre minimum jó otthon a Varsó, a hazai őrült, fanatikus közönségből tudnak erőt nyerni.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!