<>

 
 
 
Izrael lehet a következő, aki belerúg a bosnyákokba, amely kulcsemberek sorát nélkülözi az Eb-selejtezőn.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bosnyák válság: se Dzeko, se Ibisevic

Izrael lehet a következő, aki belerúg a bosnyákokba, amely kulcsemberek sorát nélkülözi az Eb-selejtezőn.
Európa-bajnoki selejtező, B-csoport, 4. forduló
Izrael-Bosznia és Hercegovina
vasárnap 20:45 óra

A FIFA-világranglista 45. és 26. mérkőzése. Izreal egy középerős csapat, amely azonban valahogy mindig elvérzik a cél előtt nem sokkal, a magyarokhoz hasonlóan nem nagyon járt mostanában egy nagyobb tornán sem. Legutóbb a vb-selejtezőkön leszerepelt, igazából esélye sem volt, pedig az esély adott volt a portugálok botladozásával. Pedig klubszinten fejlődött mostanában, és akad a válogatottban is néhány vezéregyéniség. Eddig a könnyű részén van túl a selejtezőknek, hiszen Andorra és Ciprus ellen szerezte hat pontját, a belgákkal a feszült politikai helyzet miatt később játszik. Az új, 32 ezer fős haifai stadionban szerepel, várhatóan komoly tábor előtt, helyi hírek szerint a közönség a csapat mellé kezd állni.

Bosznia a vb-selejtezőkön robbant be igazán, igazolva a nyugati ligákban szereplő megannyi topjátékosa képes egységet alkotni. Az egy könnyű hatos volt, hiszen Görögországgal harcolt, de jobb gólaránya miatt kérdés sem volt kijutása. Brazíliában helytállt, nem érdemelte meg, hogy kiessen a csoportkörben, Nigéria ráadásul utána megszorongatta Franciaországot. Azóta nem sok biztató történt, barátságos mérkőzésen Liechtensteint legyőzte, majd a vb-selejtezők nyitányán óriási meglepetésre két gólt kapott az akkoriban nyolc összecsapáson gólképtelen ciprusiaktól. Walesben sem ment sokra, legalább Belgium ellen kihúzta egy döntetlenre, ami még belefért. A vb-selejtezőkön taroló támadósora lesz óriási bajban vasárnap, hiszen a két kezdő csatár, Edin Dzeko és Vedad Ibisevic kidőlt, ahogy további két kezdő, Vrsajevic és Kolasinac sincs, míg Susic kérdéses.

Izrael-Bosznia és Hercegovina, 1, döntetlen nélkül (1,80)

Bosznia a kettő közül a jobb csapat, ez nem kérdés, de Izrael saját közönsége előtt, szinte teljes kerettel megcsinálhatja a szervezett, de támadásban erősen két hiányzójára építő Bosznia ellen. Az X elég durván benne van, de 2,50 feletti oddsért érdemes lehet az 1-essel próbálkozni, mivel döntetlen nélkülit teszünk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!