<>

 
 
 
A hét utolsó napján a MOL Ligában a Fradi ellen fogadunk, a spanyol bajnokságban pedig a Villarreal és a Sevilla a favoritunk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Sevilla, Villarreal és...

A hét utolsó napján a MOL Ligában a Fradi ellen fogadunk, a spanyol bajnokságban pedig a Villarreal és a Sevilla a favoritunk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

200. Ferencváros-Dunaújváros, 2 (1,68) - MOL Liga, 19:00

Az 7. fogadja az 1. helyezettet a 23. fordulóban. A Ferencváros gyengült a múlt szezonhoz képest, és csúnyán beragadt a rajtnál. Azóta megverte a Miskolcot az Érsekújvárt és az Újpestet, és kezd éledezni. Hazai mérlege tűrhető, de messze nem nevezhető oroszlánbarlangnak. A Dunaújváros múlt szezonban is megnyerte az alapszakasz, nem csoda, elég komoly költségvetéssel dolgozik. Ezúttal is uralja mezőnyt, ám hirtelen megtorpant, három legnagyobb riválisa úgy megverte, mint a huzat, 16 gólt kapott az utolsó három meccsén. Nem maradt következmény nélkül, a vezetőség fizetéslevonást helyezett kilátásba, így nyomást gyakorolva a játékosokra. Lehet jókor jön a fenyegetés, hiszen elkényelmesedett az együttes nagy előnyével. Nagy a minőségi és pénzügyi különbség a csapatok között, a történtek tudatában jöhet a 2-es.

207. Sevilla-Granada, 1 (1,44) - spanyol bajnokság, 17:00

Az 5. fogadja a 16. helyezettet a 13. fordulóban. A Sevilla a múlt idénybeli sikeres keretet jól megőrizve, hozzá ügyesen erősítve szárnyal tovább. Igaz, csak otthon, ahol 4-2-0-s mérleggel és 11-4-es gólaránnyal áll, idegenben másik csapat, így a Bilbao, a Feyenoord és a Barcelona otthonában is kikapott, így címvédőként bajban van az Európa-ligában, de úgy nehéz, hogy tartalékosan áll fel rendszeresen. Túl sok gólt kap, Carlos Bacca elől pedig megrekedt.

A Granada túlélése nem sokon múlott, a nyáron elvileg gyengült, aztán kilőtt. Gyanúsan jó szereplése után kezd lemaradni, alsóházi csapatokkal játszik döntetleneket, amúgy vereségek jönnek, a hat kapott gól pedig messze a legrosszabb a ligában. Idegenben 1-3-2-es mérlege csalós, a Bilbaót még a nyár végén fogta meg. Három okból hazai, a Sevilla erre a bajnokira tartalékolt, otthon borzasztóan jó, míg a Granada kiesőjelölt, és ez lassan látszik is.

208. Cordoba-Villarreal, 2 (1,90) - spanyol bajnokság, 19:00

A Cordobáról sokáig járta a hír, hogy nem akar feljutni, anyagilag bajban lehet az élvonalban, aztán a rájátszásban mégis megcsinálta, 42 év múltán. A keret jó lehet egy szezonra az élvonalra, de 16 érkezőből 10 kölcsönben jött, így a hosszú távú építkezés nagy kérdőjelekbe ütközik. Egyelőre felemás a kép, képtelen nyerni, de bárki ellen jó egy döntetlenre. Hazai 0-4-2-es mérlegétől félhetnénk is, de a Deportivo, a kínlódó Sociedad, az Espanyol és a Celta Vigo ellen nem akkora ügy. A Villarreal jól megőrizte tavaly remeklő magját, ott is van a középmezőny elején, védelme akadozik, de elöl acélos. Igazi góllövő csatára pedig nincs is. Idegenben 2-3-1-es mérleggel nem rossz, akadt már meglepő döntetlen, de a Celta Vigo 3-1-es legyűrése szép teljesítmény. Tény, hogy Európa-ligából és rangadóból érkezik, de így is megcsinálhatja, egyetlen gól is elég lehet.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!