<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tényleg nem győzhet a Chelsea?

Alighanem az elmúlt idény szuperteljesítménye miatt favorizálják elképesztő módon a fogadóirodák a Bayernt. Nekünk viszont valami azt súgja, hogy nem ilyen egyértelmű a helyzet…
Európai Szuperkupa
Bayern München–Chelsea
Péntek, 20:45

Ha ezt a meccset néhány hónappal ezelőtt vívják, gondolkodás nélkül rávágtuk volna, hogy a Bayern győz. Igen ám, de az új idény messze nem indult olyan gördülékenyen, mint ahogy zárult a korábbi: a játék helyenként még akadozik, de ez alighanem természetes augusztusban. Még csak azt sem mondjuk, hogy Pep Guardiola kuszálta össze a szálakat, noha Európa-szerte sokan vannak, akik szerint felesleges volt belenyúlni a ragyogóan működő gépezetbe.

Fő tipp

Bayern München–Chelsea, X,2 (2.10) - Betclic

Merészebb tipp:

Bayern München–Chelsea, a Chelsea nyeri a kupát (2.90)

A Bajnokok Ligája-győztes német együttes nyilvánvalóan ott van a szűk elitben, az eredményekkel sincs baj – négy forduló után az élen áll a Bundesligában –, ám akadnak árulkodó jelek. A prágai meccset Martinez, Thiago, míg a túloldalon David Luiz is kihagyja, de természetesen nem miattuk mondjuk: nem lesz gólzápor a csehországi éjszakában.

Várható Bayern-kezdő:
Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Schweinsteiger - Robben, T. Müller, T. Kroos, Ribery - Mandzukic

Ami ennél is érdekesebb: erősen túlértékeltnek érezzük a münchenieket, a háromesélyes fogadásra kínált 1.70 kontra 4.75-ös szorzó biztosan túlzó. Különösen, hogy erős csapat formálódik a londoniakhoz visszatérő Mourinho keze alatt. A német Schürrle beépítése jól sikerült, ahogy telik-múlik az idő, egyre érettebb futballistává válik Oscar és Hazard is, Torresnek pedig igyekeznie kell, hiszen a nyakára hozták Samuel Eto'ót. A Chelsea jól szállt be az angol bajnokságba, 2-0-ra verte a Hullt, 2-1-re az Aston Villát, majd hétfő este 0-0-t játszott a Manchester United ellen.

Várható Chelsea-kezdő:
Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, A. Cole - Ramires, Lampard - Schürrle, Oscar, Hazard - Fernando Torres

Lehet, hogy tévedünk, de az idény korai szakaszában majdhogynem kiegyenlítettek az erőviszonyok, egy esetleges 2-1-es angol sikeren legalább annyira nem lepődnénk meg, mintha a Bayern diadalmaskodna Prágában. A felek legutóbbi ütközetét a Chelsea nyerte meg, az a győzelem BL-trófeát ért a Kékeknek. Ezúttal „csak” az Európai Szuperkupa a tét...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!