<>

 
 
 
A magyar foci kedvelői számára igazi csemege ígérkezik szombat este. A korábbi újpesti vezetővel, játékosokkal felvértezett Diósgyőr az Újpestet fogadja. Egy-egy gól mindkét csapatban benne van.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.62

Első hazai győzelmére hajt a Diósgyőr

A magyar foci kedvelői számára igazi csemege ígérkezik szombat este. A korábbi újpesti vezetővel, játékosokkal felvértezett Diósgyőr az Újpestet fogadja. Egy-egy gól mindkét csapatban benne van.

OTP Bank Liga, 6. forduló
Diósgyőr–Újpest
szombat, 21:00 óra

A fizetéscsökkentések miatt konfliktusokkal gyötört – Rudolf Gergely és L’lmam Seydi is átadólistára került – Diósgyőrnél lassan kezdenek lenyugodni a kedélyek. A csapat, amely három döntetlennel és egy vereséggel kezdte az idényt az előző fordulóban Pápán megszerezte az első győzelmét, bár játékban továbbra is igen harmatos volt a miskolci csapat. Egyelőre főleg támadásban hiányzik az átütőerő a DVTK-ból. A miskolciakhoz a nyáron a magyarok mellett bosnyák, horvát, szerb és brazil játékosok is érkeztek, a héten pedig Debreceni András és egy ecuadori támadó csatlakozott a kerethez. Tomiszlav Szivics vezetőedző kijelentette, az Újpest ellen még egyikőjükkel sem számol a kezdőcsapatban. Érdekesség, és a találkozónak különleges pikantériát szolgáltat, hogy a Diósgyőr sportigazgatója, az ősújpesti Kovács Zoltán, míg a pályán Tisza Tibor és Barczi Dávid személyében két korábbi lila-fehér kedvenc rohamozza majd a vendégek kapuját.

Tipp

Diósgyőr–Újpest, mindkét csapat gólt szerez (1.62) - Betclic

Az Újpest a Paks elleni nyitókörben, szerencsétlen körülmények között elszenvedett veresége óta nem kapott ki. Azóta két győzelem és két döntetlen áll a neve mellett, hozzá kell azonban tenni, hogy ezeket a Honvéd, Puskás Akadémia, Kaposvár, Mezőkövesd ellenében érte el. A fővárosi együttes szürke középcsapat benyomását kelti, az utóbbi fordulóban aratott 6-1-es sikere a kövesdiek ellen csalóka, hiszen az ellenfél szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított az első félóra leteltét követően. A lila-fehérek legnagyobb erősítése a győri tartalékoknál jegelt észt támadó, Jarmo Ahjupera volt, ami azért sokat elárul a klub szándékairól. Teljesen abszurd módon a héten igazolt bosnyák szélső, Asmir Suljic például ahelyett, hogy Miskolcra utazna, szombaton még korábbi csapatában az FK Sarajevóban lép pályára az Olimpic elleni rangadón. Azzal már senki sem foglalkozik, hogy a hírek szerint 36 millió forintért vásárolt focista meg is sérülhet.

Összegzés

A szurkolói regisztráció keltette hisztéria ellenére valószínűleg remek hangulatú mérkőzést rendeznek Miskolcon. Habár a Diósgyőr szépen lassan kezd összeállni, egyelőre semmivel sem tűnik jobb csapatnak az Újpestnél, amely a jó formában lévő Simon Krisztiánnak és a rutinosabb rókáinak köszönhetően egy pontot simán hazavihet. Jó sanszot látunk arra, hogy mindkét csapat gólt szerez. Az Újpest eddigi valamennyi meccsén, a DVTK-nak négy találkozóján volt itt is, ott is gól ebben az idényben.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!