<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Melyik magyar csillaggal kaszáljunk a vb-n?

Nem csak foci van a világon, irány Duisburg, ahol fényes sikereket várunk a magyar kajak-kenu-csapattól. Nézzük csak, melyik csillagból profitálhatunk a vb-n!

A duisburgi kajak-kenu-világbajnokságra annak ellenére nagy reményekkel utazott el a magyar küldöttség, hogy az Európa-bajnokságon a vártnál sokkal gyengébben szerepelt a csapat. Persze az Eb-kudarcnak vannak okai, az egyik: idehaza annyira erős a mezőny, hogy a világversenyeken megelőző válogatóviadalokra is csúcsformába kellett lendülniük a sportolóknak, s nem kétséges, mivel a vb fontosabb, mint az Eb, a felkészülést úgy alakították, hogy a legjobb teljesítményt a világbajnokságon tudják nyújtani versenyzőink. Ennek tükrében úgy gondoljuk, hogy túlszárnyalja teljesítményét a magyar csapat, igaz, nem lesz nehéz, az Európa-bajnokságon csak három aranyat nyert.

Vajda Attila (kenu 1000 méter) - szombat, 15:40

Az Eb-n az egyik legnagyobb csalódást Vajda Attila okozta, aki feladta az ezer méteres számot. Nos, szerintünk most ennél sokkal jobban fog szerepelni, mivel a riválisai közül sokan hiányoznak a mezőnyből, és mivel sokkal meggyőzőbben mozog, mint az Európa-bajnokságon. Dobogós helyezése szinte biztos, a 3.65-ös szorzót kínáló 4-6. Helyezéssel legfeljebb az kacérkodjon, aki szeret kockáztatni. Vajda utóbbi években mutatott ingadozó teljesítménye azt mondatja a szakemberekkel, hogy bármilyen hibalehetőség benne van a szegedi kenusban.

Dombi Rudolf, Kökény Roland (kajakpáros, 1000 méter) - szombat, 15:45

Dombi Rudolf és Kökény Roland olimpiai győzelme után az Eb-n csak ötödik lett, mindkét versenyző kiegyensúlyozottabb Vajdánál, az ő esetükben szinte biztosra vehető a dobogós helyezés a férfi kajakpárosok 1000 méteres versenyében. Az arany és az ezüst jobban fizet (3.95), ám biztosra nem vennénk, hogy a fényesebb érmek valamelyike jut nekik.

Kozák Danuta (kajak 500 méter) - szombat, 15:55

Az olimpiai bajnok az Európa-bajnokságon csak második lett, ám az őt akkor megelőző Benedek Dalma most nem lesz ott a fináléban, ugyanis az előcsatározások során lekéste futama rajtját, és ugyan először úgy tűnt, kap egy esélyt a bizonyításra, végül a brazilok óvása miatt nem indulhat a döntőben, vagyis Kozák győzelme szinte biztosra vehető - a Tippmix 1.47-ért kínálja.

Kovács Katalin, Janics Natasa (kajakpáros, 500 méter) - szombat, 16:30

Sajnos látni kell, a kétszeres olimpiai bajnok duó már nem a régi. A tavalyi olimpián második lett – Kovács sérüléssel bajlódott, míg Janicsot az országváltással kapcsolatos huzavona viselte meg –, az idei Európa-bajnokságon pedig harmadik. Győzelmük szinte kizárt, a dobogós helyezésük is bizonytalan, velük lehet a legnagyobb pénzt nyerni, hiszen 3.95-ös oddsszal adják, hogy nem az első vagy a második helyen zárnak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!