<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Óriási svéd fölény a finnek ellen

Dénes András sportújságíró, a női labdarúgás szakértője elemzi a svédországi Európa-bajnokság mérkőzéseit a Profitipp.hu olvasóinak.

Finnország–Svédország, félidő 2, vége 2 (1,35-1,62) - 20:30

Finnország–Svédország, 2, -1 (1,40-1,55) - 20:30

Finnország–Svédország, Finnország nem szerez gólt (1,60) - 20:30

A legtöbben a német válogatottat, valamint a házigazda svédeket tartják az Eb legnagyobb esélyesének – erre mindkét csapat botlott, csak döntetlent játszott az első fordulóban.

Persze, még mindig jobban jártak, mint a legutóbb döntős, a spanyolok elleni vereséggel nyitó Anglia – de ez aligha vigasztalja például a svédeket, akik annyira készültek a hazai rendezésű tornára, hogy még a világ legjobb edzőjének tartott Pia Sundhagét (ő volt egyébként a legelső Eb aranylabdása) is hazacsábították az amerikai válogatottól. A játékerejét tekintve lényegesen gyengébb (az első fordulóban Olaszország ellen 0-0-t játszó) Finnország elleni meccs kitűnő lehet, hogy a nyitónapon feltűnően ideges, a dánok ellen (1-1) két tizenegyest is elrontó svédeknél „helyreálljon a rend”.

A finnek fő erőssége, hogy szövetségi kapitányuk, Andrée Jeglertz kitűnően ismeri a svédeket, öt évet dolgozott az Umeával, ahol játékosa volt a jelenlegi svéd válogatott több futballistája. Az örökmérleg jelentős finn fölényt mutat, a két csapat eddig 35 párbajt vívott, ebből 28 végződött svéd sikerrel, 6 meccs lett döntetlen, azaz a finnek csak egyszer nyertek. A gólkülönbség 110-16, természetesen a háromkoronások javára.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!