<>

 
 
 
Két belendült alsóházi csapatból a Dallas Starsnak hiszünk az Arizona Coyotes ellen szilveszter éjjel az NHL-ben.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Lovagoljuk meg a formát: hétből hat diadal

Két belendült alsóházi csapatból a Dallas Starsnak hiszünk az Arizona Coyotes ellen szilveszter éjjel az NHL-ben.
NHL, alapszakasz
Dallas Stars-Arizona Coyotse
csütörtök 02:00 óra

A nyugati 11. fogadja a 13. helyezettet, amikor az alapszakasz lassan a féltávhoz érkezik. A Dallas idén sem egy világverő együttes: 37 ponttal a 11. helyen áll nyugaton, hazai pályán 7 győzelem mellé 12 vereség párosul, ami elsőre ijesztő, de ebből ötször ráadásban bukott el, ami borzasztó pechről árulkodik. Formába lendült, az utolsó hétből hatot megnyert, egyedül a keleten jól haladó Toronto lépte le. Mindezt úgy, hogy nehéznek mondható a sorsolása, csupa élmezőnybeli riválissal szemben. Védelme a főcsoport egyik leggyengébbje, a kezdő kapus Lehtonen alig lépi át a 90%-t, cseréi pedig még a 85%-t is csak nagy nehezen... A másik oldalon viszont nem lehet panasz, nem sokkal a főcsoport legjobbjaitól elmaradva termeli a gólokat. Seguin viszi a hátán a csapatot, 25 góllal és 18 gólpasszal a liga második leghatékonyabb játékosa, igaz három mérkőzés óta nem talált be. Akad néhány hiányzó.

176. Dallas-Arizona, 1 (1,97) - Tippmix

Az Arizona oldalán nem jött be a névváltás, a csapatot nem sikerült megerősíteni, így nem meglepő a vesszőfutás. A kapuban Dubnyik még tartja magát, de Smith 88.9%-os hatékonysága rémesen gyenge. Védelme a negyedik legrosszabb az egész mezőnyben, támadásban pedig szintén hátulról a negyedik. Idegenben nem teljesen reménytelen, hiszen 7-11-es mérleggel áll, három hosszabbításos meccséből kettőt nyert meg. Formája változó, előbb zsinórban nyolc mérkőzésből hetet bukott el, mielőtt most meglendült. Két alsóházi csapatot vert meg, míg közben jött egy váratlan diadal a nyugati éllovas Anaheim ellen. A legjobbja Vermette 10 góllal és 15 gólpasszal.

Két formába lendült alsóházi csapat közül a tartósan menetelő, jobb erőkből álló, nehezebb sorsolás ellenére is haladó Dallasban hiszünk. Az Arizona két gyenge ellenfelet vert meg egy kicsúszott siker mellett, most bajba kerülhet, ahogy december szinte végig abban volt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!