<>

 
 
 
Kihasználva a téli szünet adta lehetőségeket, némi esélylatolgatásba bocsátkozunk az európai topligákat illetően; megvizsgáljuk, hogy fél szezon után kik a legnagyobb bajnokesélyesek!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Esélyleső: ki nyeri a Ligue 1-t?

Kihasználva a téli szünet adta lehetőségeket, némi esélylatolgatásba bocsátkozunk az európai topligákat illetően; megvizsgáljuk, hogy fél szezon után kik a legnagyobb bajnokesélyesek!

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy az angol, a spanyol és az olasz pontvadászaton kívül a top 4-ben a Bundesligának kellene szerepelnie, de a Bayern Münchennek kis túlzással már most odaadhatnák a salátástálat, így nem láttuk értelmét körbenézni a német bajnokságban. A franciában viszont annál inkább, hiszen arrafelé érdekes dolgok vannak készülőben...

Féltávnál ugyanis nem az arab milliárdokból évek óta egyeduralkodó Paris Saint-Germain, hanem a párizsiak örök riválisa, az Olympic Marseille áll a tabella élén, sőt Ibráékat egy ponttal még a Lyon is megelőzi!

Mindennek prózai oka van, Laurent Blanc együttese írd és mondd, 8 (!) döntetlent játszott már az idei szezonban, az összes csapat közül a legtöbbet, így hiába szenvedett csupán egyetlen vereséget a 10 győzelem mellett, rengeteg nem várt pontot hullajtott el. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a svéd klasszis többet volt sérült, mint egészséges az ősz folyamán, de az ő kiesése akkor sem jelenthetett volna ekkora gondot a PSG-nek. Mindenesetre Zlatan felépült, tavasszal biztosan veszélyesebb lesz vele a fővárosiak támadósora.

Az éllovas Marseille elsősorban André-Pierre Gignacnak köszönhetően volt az, aki egymaga 12 gólt termelt és elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az OM 13 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel 41 pontot bezsebelve a tabella tetején telelhet. Marcelo Bielsa együttese az úgymond kötelező meccseken ellentmondást nem tűrően intézte el a riválisokat, a rangadókon viszont gyakorlatilag teljes csődöt mondott a csapat, hiszen a PSG, a Lyon és a Monaco is legyőzte a fehérmezeseket.

És ha már szóba került a Lyon a szezon emberét egyelőre Hubert Fournier csapatában találjuk, a 23 éves támadó, Alexandre Lacazette ugyanis 18-szor mattolta az ellenfeleket, nála csak Cristiano Ronaldo rúgott több gólt Európában. Nem csoda, ha a lyoniak hosszú idő után újra harcban vannak a bajnoki címért, s ha nem sikerült volna olyan gyatrára az idénykezdet (első négy meccséből hármat elveszített a gárda), akkor talán most az ő nevükkel kezdődne a tabella.

A bukiknál ettől függetlenül továbbra is a PSG a bajnokság toronymagas esélyese, mi azonban nem lennénk ennyire biztosak a címvédésben. Az előző szezonhoz képest ugyanis gyengébbnek tűnnek a párizsiak, valamiért most nincs meg az az összhang a csapatrészek között, ami legutóbb aranyat ért. Ráadásul idén két komoly kihívója is van Laurent Blanc együttesének, szerintünk valamelyikük meglepetést okoz majd és elhappolja a bajnoki trófeát a fővárosiak orra elől.

Ligue 1, végső győztes:

PSG (1.33) Marseille (5.50) Lyon (9.00)
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!