<>

 
 
 
Az újév második napján ellátogatunk az FA Kupába, valamint a svájci és finn hokiligából is hozunk 1-1 tippet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Cardiff, HIFK és a Zürich

Az újév második napján ellátogatunk az FA Kupába, valamint a svájci és finn hokiligából is hozunk 1-1 tippet.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

001. Zürich Lions - Ambri-Piotta, 1 (1.36) - svájci jégkorongbajnokság, 15:45

A 3. és a 10. találkozója az újév második napján papíron simának ígérkezik. A Zürich ugyan gyengébb alapszakaszt fut, mint az előző idényben, de kerete erős és esélyes a címvédésre. Lemaradása mindössze 3 pont az éllovastól, védelme a legjobb a ligában, otthon pedig félelmetes (15 győzelem, 2 vereség). Az Ambri tavaly a negyeddöntőig jutott, de ott simán vérzett el. Idén nem tudja megközelíteni ezt a formát, idegenben bőven verhető 4-0-2-11 mérlegével és 35:60 gólarányával. A két együttes idei két közös meccse maximálisan jól mutatja a csapatok közti reális erőbeli különbséget: oda-vissza 5-1 arányban tudott nyerni a Zürich. Pénteken is valami hasonló eredmény várható.

005. HIFK - SaiPa, 1 (1.71) - finn jégkorongbajnokság, 17:30

A 2. fogadja a 10. helyen állót. A HIFK erre a szezonra összeállt és 2 szezon után ismét a legjobb finn együttesek közt említhető. Négy meccses nyerő szériát fut, ez idő alatt legyőzte idegenben a JYP csapatát, legutóbb pedig a KalPa vérzett el nála. Otthon 14 győzelme mellett csak 3 veresége van, a liga legjobb támadósorát tudja felmutatni 110 lőtt góllal. A SaiPa 48 pontos, harcban van a rájátszást érő helyekért, mindössze 2 ponttal lemaradva a 6. pozíciótól. Védekezésben kb. ugyanazt tudja mint a HIFK, de támadásban lényegesen gyengébb, idegenben 5-3-2-5 sort tud, ami nem rossz, legutóbbi 5 vendég fellépésén nyerni tudott, viszont csak egy igazán veszélyes csapat otthonába látogatott. A helsinki együttes támadójátéka azonban már sok lehet a vendégeknek, így megszakadhat a remek széria, de ez a HIFK otthonában nem lenne szégyen!

044. Cardiff - Colchester, 1 (1.45) - angol FA Kupa, 20:45

A másodosztály 12. helyezettje és a harmadik vonal utolsó előttije csatázik. A két együttes közt papíron egy osztálynyi a különbség, a keretek erősségére nézve azonban megvan az kettő is. A Cardiff a bajnokságban borzalmas szériát fut, 9 pont a lemaradása az osztályozós helyektől, de a jelenlegi forma mellett akár már most lemondhatna a feljutásról. Otthon eddig 7-1-4 sort produkált, ami a 7. legjobb a másodosztályban.

A Colchester nem áll túl fényesen, csupán 21 pontot gyűjtött 23 forduló alatt, ráadásul formája sem túl jó, így a legutóbbi 5 körből csak 1-1-3 sort hozott ki. Védelme a liga leggyengébbjei közt van 40 kapott találattal. A kupában már két kört túlélt: a Gosport legyőzése nem okozott gondot (6-3), a Peterborough ellen szoros 1-0-al jutott tovább. Számtalan alkalommal láttuk, hogy az osztálykülönbségek eltűnnek a kupában, de a Cardiff idegenben már nagy falat lehet!

 
 
  • 1profitipp.hu2015január02.14:13ÚjVálasz

    A hírek szerint Russell Slade, a Cardiff menedzsere változtatásokat tervez erre a kupameccsre, így pihenhet a középpályán Whittingham (24/5) és az elsőszámú kapus Marshall. Gunnarsson (23/2) és Pilkington (16/1) sérüléssel bajlódik, így játékuk kérdéses. Dikgacoi pedig továbbra is sérült szintén a középpályán.

    A Colchester csapatánál kérdéses Ben Gordon (14/0) szereplése a védelemben. Biztosan nem lép pályára a támadó Healey (11/4) és további 4 védő és 2 középpályás sérült.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!