<>

 
 
 
Az elmúlt idény 7. helyezettje, a Dinamo Moszkva fogadja a bronzérmes Anzsi Mahacskalát az orosz bajnokság második fordulójában. Dzsudzsák Balázs eltiltás miatt nem lép pályára a rangadón.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.70

Dzsudzsák ezt a rangadót is kihagyja

Az elmúlt idény 7. helyezettje, a Dinamo Moszkva fogadja a bronzérmes Anzsi Mahacskalát az orosz bajnokság második fordulójában. Dzsudzsák Balázs eltiltás miatt nem lép pályára a rangadón.

Dinamo Moszkva–Anzsi Mahacskala, 18 óra

Nem kezdte igazán jól a bajnokságot a Dinamo, amely hazai pályán mindössze 2-2-es döntetlenre volt képes a Volga ellen. Öröm az ürömben, hogy a csapat kétgólos hátrányból állt fel, ám a moszkvaiaknak komoly céljaik vannak, akkor az ilyen meccseket saját stadionjukban illene behúzniuk. A Dinamo legutóbbi szezonban otthon 8-3-4-es mutatóval rendelkezett, amely közepes teljesítmény. A csapat a nyáron egy holland-brazil védővel, egy román középpályással és két orosz csatárral erősített, valamint több futballista, köztük a jó öreg Andrij Voronyin is visszatért kölcsönadása után. A távozók listáján egy igen meghatározó játékos található Alexandr Kokorin személyében, aki éppen a mostani rivális Anzsihoz szerződött.

Az elmúlt idény egymás elleni eredményei
Dinamo–Anzsi 0-2 (bajnoki)
Anzsi–Dinamo 3-3 (bajnoki)
Anzsi–Dinamo 1-0 hosszabbítás után (Orosz Kupa)

Anzsi szintén 2-2-es döntetlennel rajtolt, annyi különbséggel, hogy a Volgánál jóval erősebb Lokomotiv Moszkva ellen érte el. Természetesen Mahacskalában sem repestek az örömtől az eredmény miatt, hiszen a Premjer Liga legértékesebb játékoskeretével rendelkező klub feltett szándéka, hogy bajnokságot nyerjen. Az elmúlt idényben az idegenbeli mutatója nem volt rossz, de nem is volt igazán kiemelkedő (5-3-7).

A klub a nyáron minden posztra jó nevű futballistát igazolt: a kapus Mihail Kerzsakovot, a védő Christopher Sambát, a középpályás Igor Gyeniszovot és Alekszej Jonovot, valamint a csatár Alekszandr Kokorint.

Sérültek, eltiltottak

A Dinamo sérülés miatt nem számíthat Kevin Kurányira, eltiltás miatt pedig Dzsudzsák Balázsra, míg az Anzsinak szintén eltiltás miatt Kokorint kell nélkülöznie, illetve sérülés miatt Jurij Zsirkov és Andrej Escsenko sem léphet pályára a Kimki-stadionba.

Érdekességek

- A Dinamo a legutóbbi 3 hazai bajnoki meccsén a félidőben és a végén is döntetlent játszott.
- Az Anzsi a legutóbbi 6 idegenbeli bajnokiján ötször a félidőben és a végén is kikapott.
- Az Anzsi a legutóbbi 6 idegenbeli bajnokijából ötször gólt sem tudott szerezni.
- Az Anzsi a legutóbbi 3 idegenbeli meccsén a Dinamo ellen nem kapott gólt.
- A Dinamo pályaválasztása mellett a két csapat legutóbbi három egymás elleni meccsén kevesebb, mint három gól született.
- Az Anzsi a legutóbbi három idegenbeli bajnokiján kevesebb, mint három gól esett.

Tipp

Nagyon nehéz megjósolni, milyen végeredmény születhet ezen az összecsapáson, hiszen az Anzsi mellett szól a jobb játékoskeret, míg az alig gyengébb Dinamo mellett a hazai pálya. Szoros, kevés gólos mérkőzésre számítunk, ahol a bátrabbak megpróbálkozhatnak egy iksz megjátszásával is.

Tipp: Dinamo Moszkva–Anzsi Mahacskala, 2,5 gólnál kevesebb (1,70) – 18:00 óra

Dzsudzsák eltiltását nem enyhítették

Az Orosz Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága elutasította a Dinamo Moszkva fellebbezését, és ezzel helyben hagyta Dzsudzsák Balázs négy mérkőzésre szóló eltiltását – olvasható a szervezet honlapján.

A magyar válogatott szélsőt az előző idény utolsó előtti fordulójában, az Alanyija Vlagyikavkaz elleni összecsapáson állították ki, ezt követően szabták ki büntetését, amelyből két találkozót már letöltött.

Dzsudzsáknak így korábbi klubja, az Anzsi Mahacskala, valamint a Szpartak Moszkva elleni bajnokit is ki kell hagynia.

 
 
  • 2dodo10102013július19.14:47ÚjVálasz

    No és mit szól ehhez a jó kis Dinamo???

     
  • 1rokakoma2013július19.13:16ÚjVálasz

    Az Anzsinak a nyitófordulóban is nyernie kellett volna, most szerintem megteszi!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!