<>

 
 
 
Roger Federerben hosszú évek óta először nem lehet megbízni az idén, a héten másodszor megyünk ellene.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Már megint Federer

Roger Federerben hosszú évek óta először nem lehet megbízni az idén, a héten másodszor megyünk ellene.

Tenisz, ATP Hamburg

Roger Federer-Florian Mayer
17:20 óra

A világranglista-5. és 45. mérkőzése a salakos hamburgi tenisztorna negyeddöntőjében.

Federerben hosszú évek óta először nem lehet megbízni, sorban jönnek a váratlan vereségek, korai búcsúk. Salakon 11-3 a mérlege, Nisikori Kej, Rafael Nadal és Jo-Wilried Tsonga állította meg. Wimbledon óta nem játszott, tehát három hete, salakon pedig másfél hónapja. Két eddigi hamburgi mérkőzése alapján fogadunk ismét rá, ugyanis a 2. fordulóban simán megingatta Daniel Brands, míg az esélytelen Jan Hajek egyszer brékelte és még négy bréklabdája volt ahhoz, hogy megszorítsa. Mindkét mérkőzés második felében viszont foghatatlan volt, egyébként új ütővel teniszezik.

Ezúttal Florian Mayer áll a másik oldalon, aki híres rapszodikus formájáról, de most éppen szebb napjait éli. Éves 25-7-es mérlegéhez a salak 19-7-tel járul hozzá, Wimbledon óta 9-1 a mérlege a borításon, igaz egy Challengert nyert meg közben, ám az ellenfelek nem volt olyan rosszak. A héten rendkívül meggyőző, Nyikolaj Davigyenko, Alekszandr Dolgopoolov és Feliciano López ellen sem veszített játszmát, pedig ez három nehéz meccs volt.

Vélemény

Egymás elleni: 4-0, Federer

2012, Halle, 6:4, 7:5 2010, Stockholm, 6:4, 6:3 2006, Australian Open, 6:1, 6:4, 6:0 2005, Halle, 6:2, 6:4

Bár az egymás elleni 4-0 Federernek és ő kivételes tehetségével még mindig ki tud fogni egy erős napot, amikor egyszerűen nincs ellenfele, eközben pedig Mayer egy gyengét - ez a rizikó a tippben. Szerintünk azonban egy szoros mérkőzésre a német az eddig Federertől látottak alapján simán jó lehet. Salakon nagyon jól mozog, ha elhiszi, hogy van keresnivalója, akkor egy 6:4, 7:5-ös vereségnél is többre lehet képes.

Tipp: Roger Federer-Florian Mayer, több mint 20,5 játék (1,72) - 17:20 óra
 
 
  • 1rokakoma2013július19.13:16ÚjVálasz

    Mayer elég kiegyensúlyozatlan játékos, ha rossz napot fog ki, ez 6:1, 6:1 lesz. Egyébként az elmúlt napok és hetek alapján lehet szoros mérkőzés.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!