<>

 
 
 
Négy mérkőzést szállítunk a pénteki Tippmixtábla legjavából, kézi-vb, kosár Euroliga és francia foci érkezik.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Kézi, kosár és foci

Négy mérkőzést szállítunk a pénteki Tippmixtábla legjavából, kézi-vb, kosár Euroliga és francia foci érkezik.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

096. Dánia - Szlovénia, 1 (1.30) - férfi kézi-vb, 16:30

Az 5-8. helyért játszik két európai élcsapat. A dánok a torna négy esélyesének egyikeként indultak, de a lassú kezdés most bosszulja meg magát. A franciák által leiskolázott argentinok és a biztató németek elleni döntetlennel a könnyebb felső ág helyett maradt az alsó. Ettől függetlenül a csapat meccsről meccsre fejlődött, Mikkel Hansen és Niklas Landin két páratlan vezéregyéniség, a spanyolok ellen az addig kínlódó Eggert is hozzá tudott tenni, de ez sem volt elég. Szlovénia a magyarokat verve jutott ki, egységes, maga szintjén nagyszerű együttes, de megvannak tudásának a határai. Széleken erős, ám átlövőben már nem annyira, a pad sem valami hosszú. A franciák ellen esélye sem volt, a kötelező negyeddöntőt összehozta, semmi több. A dánok ellen egyedül a motiváció szól, az elmúlt évek sikerei után kérdés, mennyire érdekli őket az 5. hely, a másik oldalon ez még érdem lehet. Ezt leszámítva az Eb-ezüstérmesben hiszünk.

098. Franciaország - Spanyolország, Franciaország jut tovább (1.43) - férfi kézi-vb, 19:00

Gary Lineker egyszer azt mondta: a futballt huszonketten játsszák és a végén mindig a németek nyernek. Nos, a Barcelona edzője, Xavi Pascual kissé átköltötte a híres idézetet. Szerinte a kézilabda egy olyan játék, amit 14-en játszanak és a végén mindig a franciák nyernek. Nem igazán tudunk vitatkozni a spanyol mester szavaival, hiszen ki más értene leginkább hozzá, ha nem ő. Franciaország már a torna előtt is toronymagas esélyesnek számított és miután veretlenül – és elképesztően könnyen – jutott be az elődöntőbe is, igazából nem nagyon látszik, hogy mely csapat lenne képes megállítani. A tartalékosabb spanyol válogatott – amely nem egy mérkőzésen döcögött már Katarban, igaz mindet megnyerte – elég neccsen. Dánia ellen kis híján kiesett a negyeddöntőben. Kőkemény ütközet lesz ez, amelyet szerintünk nagy csatában – talán csak a hosszabbításban – de be fog húzni Franciaország, amely legutóbbi két meccsét is megnyerte a spanyolok ellen.

104. Unicaja Málaga - Fenerbahce, 2 (1.63) - férfi kosár Euroliga, 20:45

Az utolsó fogadja a 3. helyezettet a top16 5. fordulójában. A Málaga nagy csatában, könnyű csoportból jutott tovább simán, az utolsó négy meccsén elbukta, és mivel azóta újabb négyet, ez azt jelenti, hogy az Euroligában november vége óta sikertelen. Amúgy sincs valami jó passzban, a bajnokságban ráadásban vérzett el Barcelonában, verhető csapatokat pedig csak nagy kínok árán győzött le. A Fenerbahce erősödött, ott is jelentős átalakulás volt a szezon elején, és tud eleget, hogy a Final Fourba kerülhessen. Persze csak papíron, mert eddig nem annyira meggyőző. Az utóbbi hetekben is becsúsztak vereségek, így a bajnokságban otthon is legyőzték, míg a CSZKA Moszkva hosszabbításban fogta meg. Ez utóbbi azért nem akkora csalódás. Azóta azonban szépen javított, a Nyizsnij Novgorod otthonában 18-cal nyert, a jó erőkből álló Besiktast 28 ponttal verte, legutóbb pedig Milánóban is simázott. Most egy hasonló mérkőzésre van kilátás.

111. Sochaux - Arles, 1 (1.70) - francia másodosztály, 20:00

Az 5. fogadja az utolsó helyezettet a 22. fordulóban. A Sochaux a gyenge kezdést követően összekapta magát és immár a feljutásért harcol, 35 pontjával mindössze 1 pontra van a dobogótól. Az előző fordulóban 15 veretlen meccset követően kapott ki az éllovastól, de ez belefér. A kupaküzdelmektől elbúcsúzott már, így maximálisan a bajnoki találkozókra koncentrálhat.

Az Arles az előző körben végre nyerni tudott (Nancy 1-0), ennek ellenére 14 pontjával reménytelenül utolsó a ligában, már most 9 pontra van a bennmaradást érő helytől. Ezt leginkább gyatra idegenbeli formájának köszönheti: vendégként még nem nyert és mindössze 7 gólt lőtt. A Sochaux gépezete hazai környezetben még nem az igazi, ennek ellére a feljutás érdekében a sereghajtót illik viszonylag simán legyűrni!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!