<>

 
 
 
A Maccabi és a Hapoel igazi ősellenségek Tel Avivban, mi a formára és a minősége alapozva húzzuk az 1-est.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Maccabi a derbin sem hibázik

A Maccabi és a Hapoel igazi ősellenségek Tel Avivban, mi a formára és a minősége alapozva húzzuk az 1-est.
Izraeli bajnokság, 20. forduló
Maccabi Tel Aviv-Hapoel Tel Aviv
hétfő 19:55 óra

A Maccabi messze a legjobb klub hazájában, évek óta nyeri a ligát, a nemzetközi porondon is elért kisebb-nagyobb sikereket. A nyáron kis idő kellett, mire átvészelte Paulo Sousa távozását, de mostanra már száguld. Az elmúlt hetekben egyedül a múlt szezonbeli trónkövetelő, a Hapoel Beer Sheva elleni 0-0-s döntetlen lóg ki egyedül a sorból, amúgy győzelmek sorjáznak. Ami pedig fontos adalék, hogy az utolsó hat bajnokiján egyetlen gólt sem kapott. Nem csoda, hogy a legjobb védelme van a mezőnyben, de igazán támadásban emelkedik ki, 43 lőtt találatát meg sem tudják közelíteni. A siker kulcsa, a topcsapatokat megjárt, immár kiöregedőben lévő Eren Zehavi, aki egymaga 19-et vállalt, és már most szinte gólkirálynak tekinthető.

Maccabi Tel Aviv-Hapoel Tel Aviv, 1 (1,50) - Tippmix

A Hapoel régóta a nagy városi rivális árnyékában él, most különösen elvesztette a fonalat. Tavaly ugyanis bejutott a felsőházi rájátszásba, ahol nagyszerűen hajrázva két helyet ugrott előre, a negyedik helyen zárva. Ehhez képest most csak szenved, a kiesőzóna szélén áll, a védelme egészen jól teljesít, de a 19 rúgott nem az igazi. Az utolsó négy fordulóban döntetlenek jöttek egymás után, de mind alsóházi csapatok ellen. Idegenben nem olyan rossz, 3-3-3-as mérleggel és 9-12-es gólkülönbséggel.

Egy derbi mindig más, mint a többi mérkőzés, a Maccabinak nincs is akkora fölénye a Hapoel felett, mint mondjuk a mezőny többi tagján. Az elmúlt ötből hármat nyert meg, de áprilisban például 3-1-re kikapott. Ezúttal a formában és a minőségben akkora különbséget látunk, hogy az éllovas nem kegyelmez a halvány döntetlenekre képes riválisnak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!