<>

 
 
 
A Maccabi Tel-Aviv a Chelsea-verő Baselt is meg tudta szorongatni otthon, míg az APOEL megérezte a ciprusi válságot.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Sousáék meríthetnek a ciprusi bajokból

A Maccabi Tel-Aviv a Chelsea-verő Baselt is meg tudta szorongatni otthon, míg az APOEL megérezte a ciprusi válságot.
Európa-liga, csoportkör, 1. forduló
Maccabi Tel Aviv-APOEL
csütörtök 19:00 óra

A Maccabit feltérképezhettük a Győr ellen: az ETO-parkban 2-0-ra, Tel-Avivban 2-1-re győzött. A csapatban akad több technikás futballista, ám a magyar bajnok elleni könnyed sikere ellenére messze nem szupercsapat. Ettől független Paulo Sousa jó edzőnek számít, ez tavaly is bizonyította, vele pedig szintén egy jól csengő név, Jordi Cruyff dolgozik a vezetőségben. Nyerő páros, és annak a bizonyítéka, hogy áramlik a pénz az izraeli fociba, amely felfelé tart. Ennek volt jele, hogy a szerdán a Chelsea-t idegenben meglepő Baselt egy szoros kinti mérkőzés után otthon 3-3-ra tudta kényszeríteni. Otthon a bajnokságban még az elején jár, egy 1-0-s és 2-0-s győzelemmel, magabiztosan kezdett.

Maccabi Tel-Aviv-APOEL, 1 (1,75) - 19:00 óra

Az APOEL a legtehetősebb klub Cipruson, de a pénz ahogy az országban, itt is fogyóban van. Az alapszakaszt jó hajrával nyerte, idegenben 12-1-0-s mérlege és 29-3-as gólaránya volt, ami elképesztő. A rájátszásban már nem tündökölt ennyire, 1-0-2 és 2-5-ös gólarány jött össze vendégként. Edzőt váltott, a régi 5,5 év után távozott. A nyáron távozott egy kezdő támadó (29/5), egy kezdő középpályás (30/0), míg nyolc igazolás úgy hírlik nem minőséget, de bizonytalanságot biztosan hozott. Hét felkészülési meccséből csak egyet nyert meg. Ezt követően a Mariborral, majd Zulte-Waregemmel vívott egy kétesélyes párharcot, majd egy kötelező győzelmet egy hétvégi vereség követett, helyi beszámolók szerint borzasztó játékkal. Ez nem minden, szintén ciprusi forrásokból tudható, hogy a keret két részre osztott, a portugálokra és a hazaiakra, az edző a végét járja.

A Maccabi hazai pályán életveszélyes csapat, Sousával a szakmai háttér is adott, és a Videoton tavalyi meneteléséből kiindulva nem hinnénk, hogy alibiznek az Európa-ligában. Ezen túl az APOEL-nél elég nagy a káosz, a Maribor és a Zulte-Waregem ellen is kínlódott, a nyáron eleve gyengült és azóta ellentétek feszítik. Ezek alapján úgy érezzük, hogy az izraeliek indítják győzelemmel a csoportkört.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!