<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rettegj, Bilbao, trófeára hajt a Barca!

Egy trófeát nemrég már megünnepelt a Barca, szombat este jöhet a második. A Bilbao ellen hazai környezetben lép pályára, Suárez alighanem játszhat: sima katalán diadalt szimatolunk.
Spanyol Kupa-döntő
Barcelona – Athletic Bilbao
Szombat, 21:30

Nyolc meccs, nyolc győzelem, 31 szerzett és öt kapott gól. Nem állítanánk, hogy túlságosan gyötrelmesen jutott el a Spanyol Kupa döntőjéig a Barcelona. A bajnoki címet már bezsebelő katalán sztárcsapat ráadásul hazai környezetben, a Nou Campban fogadja az Athletic Bilbaót, vagyis szinte semmi sem szól a baszkok mellett. A Barcelonának két meccset kell megnyernie ahhoz, hogy parádés idényt zárjon, és a szombat esti lényegesen egyszerűbb feladatnak tűnik a június 6-i, Juventus elleni Bajnokok Ligája-finálénál.

Különösen, hogy Luis Enrique minden bizonnyal a legerősebb együttesét küldheti harcba. Nagyon úgy fest, Suárez ott lesz a kupadöntőn, miután szerda óta a társakkal készül, a sérülése a múlté. A kapuban Ter Stegen áll majd, a védelem közepén rendben van Mathieu is, a középpálya is teljes, elöl pedig a félelmetes Messi, Neymar, Suárez csatársor rohamozhat.

Ahogy már említettük, a Barca mind a négy kupapárharcát fölényesen nyerte meg, oda-vissza verte az Atlético Madridot és a Villarrealt is, a nyolc meccs közül csak egy olyan (az Atléti elleni első ütközet) volt, amelyen nem szerzett legalább három gólt.

184. Barcelona – Athletic Bilbao, (0-1), 1 (1.51) – Tippmix

A Bilbao közel sem gálázott ennyire, és valljuk be, szerencséje is volt, hiszen csúcsgárda egy sem akadt az útjába. A baszkok az Alcoyano, Celta Vigo, Málaga, Espanyol négyes testén át jutottak be a fináléba. A Barcelona elleni mutatójuk rémes, ebben a bajnoki idényben 2-0-ra és 5-2-re veszítettek, minden sorozatot beleértve a legutóbbi 24 párharc közül mindössze egyetlen végződött az ő sikerükkel. Ha ez nem lenne elég, Óscar De Marcos piros lap, Iker Muniain, Jonás Ramalho és Ander Iturraspe pedig sérülés miatt kénytelen kihagyni a szombat esti ütközetet. Maradjunk annyiban – és használjuk ki –, hogy nem a Bilbaónak áll a zászló…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!