<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Belgium, Bulgária, Japán, Zvezda

Eljött a várva várt Eb-selejtezők napja. Rögtön két csemegével is készülünk a péntekre, de a srácok mellett a hölgyeket sem felejtettük ám el, és jön egy kosártipp is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

075. Crvena zvezda - Partizan Belgrád, 1 (1.30) – szerb férfi kosárbajnokság, döntő, 21:00

Két ősi rivális csap össze a szerb bajnokság fináléjában, Belgrád két topklubja, a Zvezda és a Partizan. Az első meccs házigazdája parádés idényt fut, hiszen a remek Euroliga-szereplés mellett megnyerte a délszláv csapatokat tömörítő Adria-ligát (az elődöntőben éppen a Partizant verte 3-1-es összesítéssel), majd elsőként zárta a szerb Szuperliga alapszakaszát is. Egyetlen vereségét a Partizan otthonában szenvedte el (92-82), majd 2-0-val tudta le a Mega Leks elleni elődöntőt.

A vendégek csak egyszer tudtak diadalmaskodni mostanában a Zvezda hatalmas arénájában, legutóbb 16 pontos vereséggel távoztak. A CZ erősebb, nagy valószínűség szerint a szerb aranyérmet is megszerzi, ehhez pedig nyerni kell a döntő első meccsén.

086. Wales – Belgium, 2 (1.70) – Eb-selejtező, 20:45

Nagyon egyben van ez a belga válogatott. Ez kiderült a hétvégén Párizsban is, amikor 4-3-ra nyertek a házigazda Franciaország ellen. Az barátságos meccs volt, sima 4-1-es vezetésnél nagyon kiengedtek Hazardék. Most Wales ellen ez minden bizonnyal nem így lesz. A két csapat magabiztosan vezeti a csoportot és nem is lenne meglepetés, ha ez a két válogatott jutna ki egyenes ágon az Eb-re. Legutóbb, tavaly novemberben 0-0-át játszottak a felek Belgiumban, akkor értelemszerűen a hazai csapatnak volt több helyzete, mégsem sikerült egyet sem belőni.

Így ez azt is jelenti, hogy Belgiumnak nyernie kell, ha nem akarja, hogy Izrael előzzön és még inkább a nyakára másszanak a többiek. A csapat kiváló formában van, óriási sztárok alkotják a keretet, így minden esély megvan a győzelemre. A walesieken óriási a nyomás, erről beszélt Chris Coleman szövetségi kapitány is. Szerintünk a csapat nem fogja tudni elbírni ezt és egy-két hiba be fog csúszni. Ezt pedig rögtön ki tudja használni egy olyan csapat, mint Belgium. Vendégsikert várunk.

091. Málta - Bulgária, 2 (1.40) - Eb-selejtező, 20:45

A H-csoportban a sereghajtó fogadja a 4. helyen állót. Bulgária számára eddig nem úgy alakul a selejtező, mint ahogyan azt tervezték, a Málta elleni hazai döntetlent követően Penev mester távozott is, a helyét pedig Petev vette át, akivel Bulgária kiharcolt egy 2-2-es döntetlent az olaszok ellen. Most viszont a csoport utolsó helyén szerénykedő Málta vendégeként már nem lesz elég a döntetlen, ugyanis a norvég együttes meglépett tőlük, márpedig velük kell majd vélhetően megküzdeni a 3. helyért. Málta szokás szerint nem komoly tényező a csoportban, a norvégok is nyertek náluk, így aztán Bulgária számára is kötelező a győzelem, amelyet hozhatnak is a vendégek.

110. Japán - Kamerun, 1 (1.28) - női labdarúgó vb, szombat 04:00

A kanadai rendezésű női labdarúgó világbajnokság C-csoportjában a 2. körben találkozik egymással a világranglista 4. és 53. helyezettje. Mindketten győzelemmel kezdték a tornát: Kamerun 6-0-ra ütötte ki Ecuador csapatát, míg a japánok szoros meccsen 1-0-ra verték Svájcot. A két együttes világranglistán elfoglalt helyezése azért jelzi az erőbeli különbséget köztük. Japán 4 éve megnyerte a világbajnokságot, ráadásul USA csapatát verték a döntőben, ráadásul a döntőig vezető úton elverték a német együttest is. Jó formát is mutat az együttes, legutóbbi 10 fellépésén csak 2 vereséget számlál. Kamerun nem egy világverő együttes, habár Ecuador ilyen nagy arányú legyőzésére nem sokan számítottak. Még az afrikai kontinensen is verhető, így nemrég pl. kikapott Nigéria és Ghána ellen is. Az erőviszonyok nem kérdésesek, ha Japán nyer, akkor biztosítja helyét az egyenes kieséses rendszerben.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!