<>

 
 
 
A csütörtöki napon az Európa-liga selejtezőké a főszerep: 4 tippel érkezünk, hárman hazai pályán, a Rosenborg viszont idegenben győzhet és szerezhet előnyt.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 4 El-derbivel támadunk!

A csütörtöki napon az Európa-liga selejtezőké a főszerep: 4 tippel érkezünk, hárman hazai pályán, a Rosenborg viszont idegenben győzhet és szerezhet előnyt.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

020. AIK Stockholm - Shirak, 1 (1.20) - Európa-liga selejtező, 19:00

A svéd együttes jó formában várja a második selejtezőkört. Az első ellenfele a finn Vaasa volt, az idegenbeli iksz után a Friends Arénában simán letutizták a továbbjutást a sárga-feketék. Egyébként is otthon nagyon erősek. A Shirak tavaly bronzérmes lett az örmény bajnokságban, egyelőre még nem kezdődött el az új pontvadászat. A Zrinjski Mostar ellen már túléltek egy kanyart az EL-ben, idegenben rúgott gól kellett a továbbjutásukhoz. A stockholmiak erősebbek, nagy előnnyel utazhatnak a visszavágóra.

046. Vojvodina - Spartaks, 1 (1.22) - Európa-liga selejtező, 20:30

A Vojvodina a szerb pontvadászat 4. helyén zárt, mi pedig testközelből ismerhettük meg a csapatot, hiszen az MTK-t búcsúztatta az előző fordulóban. A budapesti 0-0 után otthon bajba is kerülhetett volna, hiszen az MTK hamar vezetést szerzett, de a vége mégis sima 3-1 lett a szerbeknek. Egy fizikálisan erős, masszív védekezésre képes gárda. A Spartaks kisebb meglepetést szolgáltatott az előző körben, miután búcsúztatta a Buducnost együttesét, a párharcot már az első, idegenbeli meccsen eldöntötte (3-1), így otthon elegendő volta 0-0 is. Azt viszont nem árt tudni, hogy az idegenbeli győzelem alkalmával végig alárendelt szerepet játszott, mindössze pazar helyzetkihasználásának és a Buducnost asszisztálásának köszönhetően tudott nyerni. A Vojvodina otthonában már nem lesz ilyen szerencséje!

051. Legia Varsó - Botosani, 1 (1.42) - Európa-liga selejtező, 21:00

A lengyel ezüstérmes a román nyolcadik helyezettet fogadja a második körben. A Legia erős csapat, otthon veszélyes. A szuperkupát elveszítette a napokban. A Botosani a Spartak Tskhinvalival szemben léptek túl az EL előző selejtezőkörében, de teljesítménye nem volt meggyőző, hazai környezetben nem tudta legyőzni az európai kupaporondon kevésbé ismert ellenfelét. Ma sem a románok az esélyesek, hátrányba kerülnek a visszavágóra.

054. KR - Rosenborg, 2 (1.42) - Európa-liga selejtező, 21:15

A KR bronzérmet szerzett tavaly az izlandi élvonalban, vagyis nem jött össze a címvédés. Így marad az Európa-liga, azonban komoly menetelésre itt sem számíthatnak, pláne az előző fordulót elnézve: az ír Cork City ellen csak szenvedve, hosszabbítás után tudtak továbblépni, igaz a visszavágón az első félidő végétől emberhátrányban játszottak. A 2015-ös izlandi szezon jelenleg is tart, ahol 11 kör után a 2. helyen áll az együttes.

A Rosenborg erre az évre végre újra összekapta magát és jelenleg 5 ponttal vezeti a bajnokságot, nem titkolt célja, nem titkolt célja 2010 után ismét elhódítani a trófeát. Emellett azonban az El-ben is helyt kellene állnia, az előző fordulóban viszont nem kellett megerőltetnie magát, a Vikingur otthonában aratott 2-0-s sikert követően otthon a 0-0 is elegendő volt. Sokkal erősebb kerettel rendelkezik, mint izlandi ellenfele, ez pedig már az odavágón győzelmet eredményezhet.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!