<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Rapid, Basel és a Celtic

A szerda este a BL-selejtezők körül forog: ezúttal három hazai esélyre hívjuk fel a figyelmet.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

07684. Rapid Wien - Sahtar Doneck, 1X (1.50) – BL-selejtező, 20:45

Egy másik mai cikkünkben megírtuk, hogy elsősorban gólokban utazunk a Rapid Wien meccsén. A bécsi együttes ilyen eredményeket ért el az utóbbi hetekben: 2-2, 5-2, 2-1, 3-2, 2-1, 2-2, 3-0, 5-1. Legalább ilyen érdekes, hogy április 7-e óta nem szenvedett vereséget, minden sorozatot beleértve azóta 24 (!) meccset vívott vereség nélkül. Ezek után kifejezetten jónak érezzük az 1X-re kínált 1.50-es szorzót a Sahtar elleni derbin. A Rapid egy döntetlennel és egy – idegenbeli – győzelemmel ütötte el a továbbjutástól a holland Ajaxot, a Doneck a török Fenert verte 3-0-ra az isztambuli 0-0 után. Könnyen előfordulhat, hogy az ukránok megnyerik a párharcot, és bejutnak a BL-főtáblára, ám érzésünk szerint szerdán nem szereznek előnyt. Még az is lehet, hogy kikapnak…

07629. Basel - Maccabi TA, 1 (1.40) - BL-selejtező, 20:45

A svájci kirakatcsapat menetel a bajnokságban és a nemzetközi porondon is. A honi pontvadászatban ötből ötöt nyertek a piros-kékek, a BL-ben pedig oda-vissza verték a Lech Poznant. Urs Fischer vezetőedző erős keretet kapott, hatalmas meglepetés lenne, ha nem ők nyernék a bajnokságot. A St. Jakob Parkban különösen kegyetlenek Jankóék, rendre megszórják ellenfeleiket. A Maccabi nehezen vergődött el a harmadik körig, kikapott például a máltai bajnoktól is, igaz, a visszavágón magabiztosan átgázolt a Hiberniansen. A következő kanyarban a Plzen ellen otthon ugyan kikaptak a zöldek, de idegenben nyerni tudtak kettővel, így jutottak el a főtábla kapujába. A bajnokság majd a hét végén veszi kezdetét Izraelben. A Basel erősebb, előnyt szerez a visszavágóra.

07656. Celtic - FF Malmö, 1 (1.55) - BL-selejtező, 20:45

A Bajnokok Ligája szerdai selejtezőnapján a Celtic a Malmőt fogadja. A skótok a várakozásoknak megfelelően kezdték a bajnokságot, hiszen eddigi négy meccsükből egy döntetlen mellett hármat megnyertek, igaz a 100 százalékos Hearts mögött így is csak a második helyen állnak a tabellán.

Ami a svédeket illeti, ők sem vitézkednek rosszul az Allsvenskan idei kiírásában, hiszen 20 fordulót követően 10 győzelem 7 iksz és 3 vereség áll a nevük mellett, s bár ez a mérleg jelenleg „csak” az 5. helyen állnak a tabellán, hátrányuk viszont csak 4 pont az éllovas Göteborggal szemben. Ettől függetlenül a legendás hangulatú Celtic Parkban a zöld-fehéreket esélyesebbnek tartjuk, szerintünk előnyt szereznek a jövő heti visszavágóra.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!