<>

 
 
 
Az oroszok új szövetségi kapitánnyal várják a svédek elleni rendkívül fontos hazai derbit, amely jó eséllyel nem a gólokról szól majd.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.50

Két tippel jövünk az orosz-svéd derbire

Az oroszok új szövetségi kapitánnyal várják a svédek elleni rendkívül fontos hazai derbit, amely jó eséllyel nem a gólokról szól majd.
Eb-selejtező, G-csoport
Oroszország – Svédország
Szombat, 18:00

Az orosz válogatott eddig kiszámíthatatlan játékot mutatott a selejtezők során: 2-2-2 mérlegük a 3. helyre elegendő. Otthon mindössze Lichtenstein együttesét sikerült legyőzni, a hatalmas meglepetésre a csoport élén álló osztrákok nyertek náluk (0-1), Moldávia pedig az 1-1-es döntetlennel pontot lopott. A csalódást okozó vb-szereplés és az eddigi gyenge selejtezőbeli eredmények fényében a szövetség meg is vált Capello mestertől, helyét pedig a korábban a CSZKA-t irányító Slutsky vette át. Nagy kérdés, hogy mire lesz képes a csapattal, ez a mérkőzés lesz számára a főpróba, mindenesetre az alapanyag, vagyis a keret nem rossz...

Az ellenfél viszont az a svéd együttes, amely 12 pontjával a 2. helyen áll és a magabiztosan éllovas osztrákok mögött az egyenes kijutást érő helyre pályázik. Ibráék a vb után az Eb-ről már nem akarnak lemaradni, és összességében még veretlenek. Az osztrákok és Montenegró vendégeként pontot szereztek, Moldova otthonában pedig nyertek (2-0). A keretben Källström eltiltott, ott lehet viszont Ibrahimovic, Berg vagy épp Lustig is.

Főtipp

16407. Oroszország - Svédország, 2.5 gól alatt (1.50) - Tippmix

Melléktipp

16238. Oroszország - Svédország, 1. félidő X (2.00) - Tippmix

Ez már a "visszavágó", hiszen Svédországban már találkoztak a csapatok, akkor 1-1-es döntetlent hozott a 90 perc, miután Kokorin korai góljára Toivonen válaszolt a 2. félidő elején. Ezúttal is szoros csata várható: az oroszok nem kaphatnak ki, hiszen azzal gyakorlatilag elúszhat a 2. hely, de még a döntetlen sem lenne számukra jó eredmény. A két együttes védelme viszont viszonylag stabil, így meglepődnénk, ha már az első félidőben vezetést szerezne egyik vagy másik fél. Az oroszok 2-szer, míg a svédek mindössze 1-szer játszottak ebben a csoportban olyan derbit, ahol legalább 3 találat született, szerintünk egymás ellen sem jutnak el 3-ig a felek.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!