<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: négy meccs, ötszörös szorzó

Skót és angol foci mellé két kosármeccset is választottunk szerdára - mert a BL-meccsek mellett sem áll meg az élet. Fogadunk?

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

01433. Zielona Gora - UNIKSZ Kazany, 2, hendikep -3,5 pont (1.40) - férfi kosárlabda Európa-kupa, rájátszás, 19:00

Hosszú utat tett meg a két együttes a rájátszásért, a legjobb 32 közt a Zielona az L-csoport 2. helyén zárt a Zenit mögött, míg a Kazany megnyerte az M-csoportot. Pokolian erős a kazanyi együttes: az előző körben mind a 6 meccsét megnyerte, az utolsó fordulóban (számukra már érdektelen meccsen) félgőzzel verték az Olimpija együttesét. Vendégként is teljes gőzzel pörögnek, rendre 80 pont felett szórnak meccsenként, a Maccabi otthonában pl. 92-82-re nyertek. A Zielona 50%-os mérleggel zárt az előző körben, érdekes módon saját közönsége előtt mindhárom meccsét elveszítette. Az orosz csapat rendkívül erős a mezőnybeli kísérletek hatékonyságát tekintve, illetve a lepattanókban sem igazán volt eddig ellenfele. Langford, Colom és Parakhouski megállíthatatlan, és a vezetésükkel a Kazany szerintünk megnyugtató előnyre tehet szert Lengyelországban.

02139. Strasbourg – Oldenburg, 1, hendikep – 3,5 pont (1.60) – férfi kosárlabda Európa-kupa, rájátszás, 20:45

A sorozat nyolcaddöntőjében csap össze a francia és a német együttes, szerdán Strasbourgban indul a csata. A házigazda az Euroligából pottyant ki, méghozzá elsősorban azért, mert idegenben képtelen volt meccset nyerni. Mind az öt túráját elbukta a csapat, miközben otthon legyőzte a Fenerbahcét, a Real Madridot és a szerb Zvezdát is. Az Európa-kupában már jobban teljesítettek a franciák, 4-2-es mutatóval jutottak tovább. A Strasbourg 14-6-os mutatóval vezeti hazája bajnokságát, otthon kilenc diadal mellett csak egyszer veszített.

Az Oldenburg negatív mérleggel (4-6) éppen csak továbblépett az Európa-kupa első csoportköréből, majd elkapta a fonalat, és 4-2-vel folytatta a szereplését. Idegenben nem túl acélos a teljesítmény, az első körben egyszer nyert, négyszer veszített, másodjára 2-1-es mérleggel zárt. Az Oldenburg a német bajnokság harmadik helyén áll (16-6), ám meglehetősen kétarcú: a hazai 10-1-es mutató mellett idegenben a hat siker mellett már öt veresége van. A franciákat eleve erősebbnek érezzük, a hazai pálya is mellettük szól: győzniük kell.

12732. Hibernian - Greenock Morton, 1 (1.30) - skót másodosztály, 20:45

A skót másodosztályban a Hibernien 55 ponttal a második helyen áll, a rájátszás tagja lesz biztosan, de a Rangerst már nehéz lesz befogniuk a zöld-fehéreknek. Otthon nagyon erős az együttes (10-2-0), és a formája is rendben lévő. A Greenrock a hatodik, 28 pontos, ha jól hajrázik, odaérhet még a play offos negyedik pozícióra. Vendégként átlagos (3-4-4), a formája viszont nem túlságosan jó. A házigazda lesz a motiváltabb, és csak úgy, mint a mostani bajnokságban már kétszer, elveri a kis csapatot.

34913. Derby County - Blackburn, 1 (1.75) - angol másodosztály, 20:45

Ötvennégy ponttal az ötödik helyen áll a házigazda. A hazai gárda jó eséllyel ott lehet a playoffban, sőt, jó hajrával akár egyenes ágon is a Premier League-be köthet ki. A fehér-feketék ugyanúgy teljesítenek otthon, mint idegenben (7-6-3). December végétől mély gödörbe kerültek, de a rossz szériát a múlt héten a Brentford idegenbeli legyőzésével lezárták Martinék. A Blacburn 34 ponttal a tizenkilencedik, a kék-fehérek helyzete sokkal egyszerűbb. Kiesni már nem nagyon tudnak Rhodesék, akik vendégként 3-6-6-os statisztikát hoztak össze. A forma ezen az oldalon is rossz volt, de a gárda feltámadt, és magabiztosan verte 3–0-ra a Fulhamet. Ma a hazaiakat érezzük esélyesebbnek, a pontokat a Pride Park Stadionban tartják Ince-ék.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!