<>

 
 
 
Egyre mélyebb válságban van a Cardiff, amely pénteken megszabadult sikermenedzserétől. A 16. helyen álló walesiek az utolsó, de az éledezés jeleit mutató Sunderlandet fogadják.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.58

Folytatódhat a Cardiff szenvedése

Egyre mélyebb válságban van a Cardiff, amely pénteken megszabadult sikermenedzserétől. A 16. helyen álló walesiek az utolsó, de az éledezés jeleit mutató Sunderlandet fogadják.
Angol bajnokság, 19. forduló
Cardiff City–Sunderland
Szombat, 18:30 óra

Legutóbbi nyolc bajnokijából mindössze egyet tudott csak megnyerni a Cardiff, amelyet már csak egy pont választ el a kiesőzónától. A walesiek csütörtökön otthon kaptak ki 3-0-ra a Southamptontól, aminek az lett következménye, hogy a nemrég színre lépő maláj tulajdonos, Vincent Tan tegnap kirúgta Malky Mackay sikermenedzsert, akivel a klub 52 év után tudott felkerülni az élvonalba. A szakember és a milliárdos üzletember között hetekkel ezelőtt megromlott a viszony, és ezt a csapat erősen megsínylette. A maláj azt várta, hogy Mackay önként távozik, ám az edző kitartott, aminek a legutóbbi két fordulóban nulla pont, és 1-6-os gólkülönbség lett az eredménye.

A skót tréner helyére a mai meccsre várhatóan az eddig segítője, David Kerslake ugrik be. A Cardiffnak gyenge közepes, 3-2-4-es az otthoni mutatója, és igazából úgy kéne neki ezen a találkozón a három pont, mint egy falat kenyér, mert az elkövetkező négy fordulóban az Arsenal, a Man. City, és a Man. United ellen is idegenben lép majd pályára. Hazai oldalon Craig Bellamy (9/0) térdsérülés miatt továbbra sem áll rendelkezésre.

Tippünk

Cardiff City–Sunderland, X2 (1.58) - Betclic

Szintén jó lehet

Cardiff City–Sunderland, kevesebb mint 2,5 gól (1.60) - Betclic

A Sunderland az elmúlt három fordulóban az éledezés jeleit mutatja. Két 0-0-s döntetlent követően a hét közepén hatalmas meglepetésre 1-0-ra legyőzte az Evertont a Goodison Parkban, ez egyben azt is jelenti, hogy a csapat három forduló óta még gólt sem kapott. A csütörtöki volt a Fekete Macskák idénybeli első idegenbeli sikere, és rögtön hatalmasat szólt. Gustavo Poyet együttesének persze még így is igen gyengécske, 1-3-5-ös a házon kívüli mutatója, de itt a lehetőség a további kozmetikázásra. A Sunderland, mint ahogy Liverpoolban, úgy ezúttal sem számíthat két alapvédőjére, az eltiltott Wes Brownra (8/0) és a sérült John O’Shea-re (16/1). Mellettük a kezdetben elsőszámú kapusnak számító Keiren Westwood (10/0) és a spanyol védő, Carlos Cuéllar (3/0) sem bevethető.

Összegzés

Úgy véljük, hogy a Cardiffnál olyan mértékű káosz van jelen pillanatban, hogy a walesi csapat ezt a számára iszonyúan fontos összecsapást sem tudja megnyerni majd az egyre jobb formát mutató Sunderland ellen. Másrészről jó esély van a kevés gólra is, hiszen a vendégek legutóbbi három bajnokiján összesen egy gól volt, míg a Cardiff az elmúlt hat találkozóján kétszer talált a kapuba.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!