<>

 
 
 
Vasárnapi gyorstippek-csokrunkban körbeutazzuk európát és a norvég, a dán, a német és a holland ligából is hozunk 1-1 nyerőnek tűnő ötletet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gyorstippek: terítéken 4 európai liga

Vasárnapi gyorstippek-csokrunkban körbeutazzuk európát és a norvég, a dán, a német és a holland ligából is hozunk 1-1 nyerőnek tűnő ötletet.

Ebben a rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. Az elemzések rövidebbek lesznek - előre szólunk: nem kerülnek be a másnapi értékelő táblázatunkba –, és bevallottan elsősorban azoknak kívánunk kedvezni velük, akik a régi, jól ismert Tippmixen teszik meg a tétjeiket (az események elé beírtuk a sorszámot). A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

220. Leverkusen - Hertha BSC, 1 (1.60) - német bajnokság, 15:30

A Bayer számára a BL-búcsút követően már csak kizárólagosan az a cél, hogy a 4-6. hely valamelyikét elérjék a hazai pontvadászatban. Ez azonban formájuknak köszönhetően még komoly csata lesz: 48 ponttal a 6. helyen állnak, de a Mainz csak egy ponttal van mögöttük, ugyanakkor a 4. hely mindössze 2 pontnyira van tőlük. Vagyis egy vasárnapi sikerrel akár két helyet is előre léphetnek! Vasárnap a középpályán akad 3 hiányzó Hegeler, Kruse és Reinartz személyében. A Hertha számára már nincs igazán tét: 37 ponttal tipikus középcsapat, előre nem nagyon érdemes már tekingetniük, ugyanakkor kiesési gondjaik sincsenek. Hazai oldalon a motivációval nincs gond, és a borzalmas forma ellenére a Leverkusen lényegesen erősebb együttes, mint a berlini, ráadásul a vendégeknél nem lép pályára a 16 góljával a csapat legeredményesebbje Ramos személyében, továbbá egy kezdő középpályás is maródi. Nem kertelünk, ez a meccs hazai sikerrel zárul majd!

230. Utrecht - Heracles, 1 (2.30) - holland bajnokság, 14:30

Mindkét együttesnek nagyon fontos meccsek következnek a pontvadászat hajrájában, hiszen egyikük sem nyugodhatott még meg. A hazaiak 35 ponttal csak a 14. helyen állnak, ráadásul formájuk is gyatra, ugyanis legutóbbi 5 meccsükből csak egyet nyertek meg, mindössze 5 ponttal vannak a veszélyzóna felett. A Heracles is csupán egyetlen ponttal áll jobban és az Utrecht előtt áll a bajnoki tabellán. Vendégként meglepően jó a Heracles 6-2-7 mérleggel, az Utrecht viszont pontjainak jelentős részét odahaza zsebelte be és 3 meccse veretlen hazai környezetben. Az Utrecht egy kezdő középpályását és egy 9 gólos támadóját, míg a vendégeknél hosszabb a hiányzók sora: két kezdő középpályás, két fontos védő és egy kezdő támadó is kimarad vasárnap délután a csapatból. Bár az Utrecht már korántsem az a csapat, mint az amely az elmúlt években volt, de ezt a meccset ha szorosan is, de hozhatják!

247. FC Köbenhavn - Aarhus GF, 1 (1.45) - dán bajnokság, 17:00

Mindkét együttesnek komoly szüksége lenne a három pontra, azonban a célok ellentétesek: a Koppenhága a dobogós helyekért harcol, míg az Aarhus a kiesés elől menekül. A hazaiak hátránya 6 pont a 2. és 7 pont az 1. helyhez képest, tehát a hátralévő 8 meccsen maximálisan oda kell magát tennie a társaságnak. Otthon 7-4-2 mérlegével még mindig masszív a csapat, bár a Midtjylland elleni 1-5-s vereség hatalmas csalódás volt. Az Aarhus három meccse nyeretlen, viszont meglepő módon vendégként a harmadik legjobb csapat a ligában, mégis a kisés elől kell menekülniük gyenge hazai produkciójuk végett. Hazai oldalon a 22 meccsen 3 gólt szerzett védő Mellberg, a 15 meccsén 6 gólig jutó középpályás Jörgensen, valamint a támadó Toutouh hiányzik majd. A vendégeknél is akadnak fontos hiányzók: az elsőszámú kapus, egy kezdő védő, két középpályás és egy támadó sem utazik Koppenhágába. Idén már kétszer játszottak, mindkét meccs 1-1-es döntetlent hozott, de a harmadikat végre begyűjtheti a koppenhágai társaság!

255. Rosenborg - Odd Grenland, 1 (1.65) - norvég bajnokság, 19:00

Kezdetét vette a norvég pontvadászat 2014-es idénye is, melynek során a Rosenborg végre 4 év után ismét a csúcsra érne, tavaly csak 1 ponttal maradtak le a bajnoki címtől. A rajtál viszont kissé beragadt a társaság: előbb a Viking rabolt tőlük pontot a 2-2-es eredménnyel, majd az Aalesund otthonában is csak ikszre futotta a csapat erejéből. A szurkolók számára jó hír, hogy egy tavaly kiemelten eredményes támadóját és egy fontos középpályását is sikerült megtartania a csapatnak, a védelemben sem volt komolyabb változás, sőt a csatárok közé érkezett a finn Riski a Hönefoss csapatától. A Grenland a Sadnes elleni 1-1-el kezdett, majd a Molde csapatát gyűrték le 2-1-re, az előzetes elvárások szerint ismét a középmezőnybe érhet majd oda a gárda. A Rosenborg számára így a harmadik körben végre illő lenne az első sikert begyűjteni, amely hazai környezetben az Odd ellen sikerülhet is!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!