<>

 
 
 
A PSG ellen elveszített Ligakupa döntő után pontokra van szüksége a bajnokságban a Lyonnak és a motiválatlan Toulouse otthonában akár még nyerhet is Garde csapata.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.53

A kupakudarc után sem esélytelen a Lyon

A PSG ellen elveszített Ligakupa döntő után pontokra van szüksége a bajnokságban a Lyonnak és a motiválatlan Toulouse otthonában akár még nyerhet is Garde csapata.
Francia bajnokság
Toulouse - Lyon
Szerda, 18:30 óra

A Toulouse gyakorlatilag tét nélkül vívhatja meg hátralévő meccseit. A hazaiak 44 ponttal a 9. helyen tanyáznak, a veszélyzónától 11, míg az top5-től 13 pont választja el őket. A motiválatlanság látszik is a csapaton: a legutóbbi 4 fordulóban képtelen volt nyerni az együttes, zsinórban két meccsét pedig elveszítette a Lille-Sochaux páros ellen. Saját közönség előtt idén meglepően gyengék a lilák: 4 győzelem mellett immáron 7 döntetlen és 5 vereség csúfítja otthoni mérlegüket, legutóbbi 5 hazai derbijükből csak a Reims ellenit sikerült nagy nehezen megnyerniük (3-2).

Hiányzók: a hazaiak két támadójukat továbbra is nélkülözik Sana és Soukouna személyében, de ők a szezon során nem is játszottak meccset. Mellettük Zebina is hiányzik majd, ez viszont a védelemben viszonylag nagy érvágásnak mondható. Továbbá a védelemből december óta nem bevethető Moubandje sem, ő viszont a pótolható kategóriába sorolható.

Főtipp

Toulouse - Lyon, X2 (1.53)

Bátrabbaknak

Toulouse - Lyon, 2 (2.75) - Betclic

A Lyon szombat este elveszítette a Ligakupa döntőjét a PSG ellen, így már csak és kizárólag a bajnoki hajrára kell koncentrálniuk. A vendégek helyzete nem is reménytelen a 4. helyet illetően, hiszen az előttük álló St. Étienne 3 forduló óta képtelen nyerni, szerda este pedig a Lyon 0-ra csökkentheti a két együttes közti különbséget egy esetleges győzelemmel. A társaság csak a tavaszi szezonra kapta össze magát, de még így is időben indította meg a felzárkózást. Vendégségben a 8-2-6 mérleg nem mondható a legjobbnak, de a bajnokságban így is a 3. legjobb vendégmérleg az övék, gólarányuk viszont negatív (23-25) útjaik során.

Hiányzók: Gourcuff (17/3) április elején dőlt ki, azóta sem bevethető a középpályán. Lopes (védő, 19/0) lábtörés miatt kihagyja az egész bajnoki hajrát. A középpályán további problémát okozhat, hogy Forfana (25/2) és Grenier (25/4) továbbra sincs bevethető állapotban.

A Lyon óriási szerencséje az lehet, hogy akkor érkezik vendégségbe a Toulouse csapatához, amikor a lilák számára már nincs tétje a meccsnek, ugyanis az elmúlt évek során sosem volt egyszerű nyerni a Municipal gyepén, melyet a közös mérleg is megerősít (tavaly 3-0-ra kapott itt ki a Lyon). A vendégeknek óriási szükségük van a 3 pontra, ráadásul extra motivációt jelenthet számukra, hogy egy esetleges sikerrel végre befoghatják az előttük álló St. Étienne csapatát. Ugyan a vendégek 4 fontos hiányzóval érkeznek, mégis a korábbi fordulókban ebből nem sok látszott. Arra tippelünk, hogy a Lyon megszerezheti a 3 pontot, azonban érdemes tippünket döntetlennel biztosítani, de bátrabbak akár a sima 2-est is játszhatják egy merészebb szelvényen!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!