<>

 
 
 
Újabb három kulcsember kidőlésével kezd kritikus lenni a helyzet az Arsenalnál, a Newcastle pedig nem viccel.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Az Arsenal 10 hiányzóval, használjuk ki!

Újabb három kulcsember kidőlésével kezd kritikus lenni a helyzet az Arsenalnál, a Newcastle pedig nem viccel.
Angol bajnokság, 16. forduló
Arsenal-Newcastle
szombat 18:30 óra

Az Arsenal az elmúlt években bajnokesélyesből dobogóért harcoló csapattá süllyedt. Persze úgy nehéz, hogy minden egyes szezonban ugyanaz lejátszódik, a kerete negyede, harmada szinte állandóan sérült. A nyári erősítések felemásan sikerült, Alexis Sánchez igazolta a jelzőt, miszerint talán a legjobb vétel volt az egész ligában, de a többiek elfelejtettek beletenni a közösbe. Az ősz közepe gyötrelmesen alakult, és azóta sem mászott ki igazán a gödörből, így az utolsó ötből is csak hármat nyert meg. Szerencséjére nincs egy erős élmezőny, a 6. helyen áll ezzel a kínlódással is, mindössze négy pontra a BL-helyektől. A Stoke elleni vereség legutóbb viszont jelezte, mekkorák a gondok, az isztambuli sikert kezeljük a helyén, a Galatasaray rémgyenge.

Döntő hír, hogy Laurent Koscielny és Aaron Ramsey, tehát a védelem és a középpálya oszlopa frissen kidőlt, míg Calum Chambers eltiltott. Ez azért kínos, mert Nacho Monreal, Mesut Özil, Abou Diaby, Mikel Arteta, Tomás Rosicky, Theo Walcott és Jack Wilshere régóta nincs. Hátul így a szélsővédő Mathieu Debuchy lehet a gyatra Per Mertesacker párja, a jobbvédő az ifjú Bellerin lehet. Előrébb azért megvan így is a keret, főleg a csatársor.

Fő tipp: Arsenal-Newcastle, mindkét csapat gólt szerez (1,80) Mellék tippek: Arsenal-Newcastle, 2, ázsiai hendikep +1, +1,5 (1,93) Arsenal-Newcastle, X, 2 (2,80)

A Newcastle-ról mindenki tudta, hogy kiválóan erősített a nyáron, és csak kezdeti kisiklás az ősz eleji utolsó hely. Bizonyított is, zsinórban ötször nyert, mielőtt a Szarkák kikaptak a West Ham otthonában. A Burnley otthonában illett volna nyerni, de tartalékosan ez sem olyan rossz eredmény. Aztán jött a világraszóló bravúr, a bajnokságban és Bajnokok Ligájában is verhetetlen Chelsea-t győzte le, ráadásul úgy, hogy már 2-0-ra vezetett, a kispadról beszállt Papiss Cissé duplájával. Mi kell más az önbizalomhoz, ha nem ez. A gólszerzés még mindig nem az erőssége, idegenben amúgy is felemás, de itt is látszik a javuló tendencia. Kezdő védője Steven Taylor és középpályása Moussa Sissoko eltiltott, de a csapatkapitány, Fabricio Coloccini felépült.

Nagyszerű oddsért kínálják a gólváltást ahhoz képest, hogy mennyire nem meggyőző és tartalékos az Arsenal, míg a Newcastle mennyire jól teljesít a szezon eleji csőd óta. Oké, nem egy gólgyáros csapat jön, de egy ilyen sebzett védelmet csak áttör, nem igaz? A másik oldalon pedig Welbeck, Sánchez, Giroud hármas csak betalál. Erős tippnek érezzük!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!