<>

 
 
 
Kihasználva a téli szünet adta lehetőségeket, némi esélylatolgatásba bocsátkozunk az európai topligákat illetően; megvizsgáljuk, hogy fél szezon után kik a legnagyobb bajnokesélyesek!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ki nyeri meg a Serie A-t?

Kihasználva a téli szünet adta lehetőségeket, némi esélylatolgatásba bocsátkozunk az európai topligákat illetően; megvizsgáljuk, hogy fél szezon után kik a legnagyobb bajnokesélyesek Itáliában.

Olaszországban nem sok változás történt az előző évadhoz képest, a címvédő Juventus ellentmondást nem tűrően menetel az újabb Scudetto felé, Rudi Garcia és a Roma pedig mindent elkövet, hogy megakadályozza ebben a Torinóiakat.

A zebrák 16 forduló elteltével hárompontos előnnyel vezetnek a farkasok előtt, 12 győzelmet, 3 döntetlent és egy meglepő, Genoa elleni vereséget számlálva. Karácsonykor azonban ennek ellenére keserű lehetett Allegriék szájíze, hiszen a Katarban lejátszott Szuperkupa-meccsen alulmaradtak a Napolival szemben. A bajnoki rangadókon viszont kivétel nélkül győzelmet arattak Tévezék, a Milan, a Roma és a Lazio is pont nélkül maradt a Juvéval szemben. A Bajnokok Ligájában ha nehezen is, de végül összejött a továbbjutás a csoportból, a Dortmund lesz majd az ellenfél a legjobb 16 között.

Rómában foghatják a fejüket, mert bár a három pont abszolúte nem tűnik ledolgozhatatlan hátránynak, sokkal kisebb is lehetne a különbség, sőt... Amikor azonban a Juventus végre botlik egyet, Tottiék képtelenek élni az adódó lehetőséggel; a genovai vereség után például a fővárosiak is kikaptak a Napolitól, a torinóiak firenzei döntetlenjét követően pedig a Stadio Olimpicóban remiztek a Sassuolóval. A BL-ből viszont kipottyantak a rómaiak, így az El-ben folytathatják, méghozzá a Feyenoord ellen.

A harmadik helyen hármas (!) holtverseny van, a Lazio, a Napoli és a Sampdoria egyaránt 27 egységet gyűjtött, a bajnoki címért folyó küzdelembe azonban aligha szólhatnak bele az említett csapatok.

Évről évre jobb és jobb lesz a Róma, de a Juventus egyeduralmát nem hisszük, hogy a mostani bajnokságban sikerülne megtörniük. Ha a torinóiak a rangadókon kívül az úgymond kötelező mérkőzéseikre is jobban odafigyelnek, akkor a bajnokság végére hasonló különbséget dolgozhatnak ki maguknak, mint legutóbb.

Serie A, végső győztes:

Juventus (1.33) Roma (3.50)
 
 
  • 1liguriano2015január25.08:06ÚjVálasz

    Szép jó reggelt mindenkinek!

    Mára kinéztem két olasz bajnokit, de egy kis tanácsot, vagy megerősítést szeretnék kérni, mielőtt feladom:

    Inter-Torino H.
    Parma-Cesena H. külön-külön menne 10000-10000-el....

    Mindenkinek sok sikert mára.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!